« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
OPASNO

Šećer treba zabraniti

Glavni problem je činjenica da se bijeli šećer nalazi u gotovo svemu što jedemo, pa ga se zapravo ne može izbjeći niti uz najbolju volju

Ovo je katastrofa
Ovo je katastrofa (Arhiva)
Više o

hrana

,

šećer

Šećer je zapravo otrovan i trebalo bi ga prodavati jednako kao cigarete - zabraniti mlađima od 18 godina.

Prilično revolucionaran pristup Lustig obrazlaže svojim istraživanjima koja su pokazala da je šteta za organizam koju čini konzumacija bijelog šećera usporediva sa štetom koju pretjerano uživanje u alkoholu čini jetri.

Osim pretjeranog debljanja, bijeli šećer oštećuje krvne žile i jetru, utječe na povišenje krvnog laka i uzrokuje hormonalne poremećaje.

Glavni problem je, prema Lustigu, činjenica da se bijeli šećer nalazi u gotovo svemu što jedemo, pa ga se zapravo ne može izbjeći niti uz najbolju volju.

Nažalost, niti smeđi šećer ne može se nazvati zdravim, jer se u najvećem broju slučajeva radi o bijelom šećeru kojem je samo dodana melasa kako bi se promijenila boja, a zapravo i dalje ima iste karakteristike.

Alkohol je prepun šećera, kao i slatka pića, slatkiši, a čak je i pasirana rajčica dobrano napunjena šećerom.

Strastvene će pušače iznenaditi činjenica da ga ima i u cigaretama. Zaključak je jednostavan, pošto je šećer svuda oko nas, pokušajte ograničiti njegov unos imajući na umu da ste ga zapravo već konzumirali u velikim količinama.

20.01.2021. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    20.01.2021. 19:31
    ne treba ga zabraniti nego jednostavno se moze smanjiti,,,
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh