« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
ZNATE LI?

Namirnice koje sabotiraju organizam

Osim spavanja, vježbanja i smanjenja stresa, sadržaj hranjivih sastojaka u hrani koju jedete može uvelike utjecati na to koliko ste dobro pripremljeni za borbu protiv bolesti

Gazirani sokovi su najgori
Gazirani sokovi su najgori (Arhiva)
Više o

namirnice

,

nezdrave namirnice

,

loš imunitet

Namirnice mogu biti zdrave, no ima onih koje jako često jedemo i volimo, a zapravo su za nas izuzetno loše - recimo, sabotiraju naš imunitet i čine nas neotpornima na raznorazne bolesti, između ostalih i covid.

Tri namirnice posebno su apostrofirane u svakom ozbiljnom razgovoru s nutricionistima, pa da vidimo koje trebamo zaobilaziti u širokom luku.

Alkoholna pića - na dugi popis razloga za smanjenje unosa alkohola dodajte oslabljeni imunološki sustav. Prekomjerno pijenje može dovesti do smanjenja sposobnosti vašeg tijela da se bori protiv bolesti, a može vas učiniti i osjetljivima na upalu pluća i drugih plućnih stanja, sporije zacjeljivanje rana i spori oporavak od bolesti.

Gazirani sokovi - gazirana pića zaslađena šećerom ne donose ništa osim praznih kalorija iz šećera. Osim što doprinose pretilosti i s njima povezanim kroničnim bolestima koje su povezane s potisnutim imunološkim sustavom, prekomjerna konzumacija šećera također može povećati upalu i ugroziti sposobnost borbe protiv bolesti.

Smrznuta hrana - ovo se prvenstveno odnosi na gotove smrznute obroke, jer za razliku od brzo smrznutog povrća, oni ne sadrže gotovo nikakve nutrijente, već isključivo prazne kalorije. Iako u užurbanoj modernoj svakodnevici svi češće posežemo za ovakvim bržim rješenjima, uvijek je zdravije ispeći jaje nego pripremiti gotov obrok u mikrovalnoj ili pećnici, objašnjavaju stručnjaci.

Sadržaj natrija, šećera, zasićenih masti i rafiniranih ugljikohidrata visok je, s malo hranjivih sastojaka i vlakana.

20.01.2021. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh