« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana
STVARNO?

Savjet koji naizgled nema veze s mršavljenjem

Ako ste već probali smršavjeti raznim dijetama, izbjegavanjem ugljikohidrata ili snažnim kardio treningom, možda je vrijeme da isprobate nešto puno jednostavnije

Kako se trebamo držati
Kako se trebamo držati (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

držanje tijela

,

skidanje kila

Svi želimo biti mršavi i lijepi, no prilično često zaboravimo jednu izuzetno važnu stvar koja, naizgled, nema veza s mršavavljenjem - držanje tijela.

No, bivši trener Meghan Markle Craig McNamee otkrio je da je još prije više od deset godina vodio brigu o njezinoj figuri. Osim uobičajenih fitness savjeta, podijelio je i jedan koji se čini kao dobro čuvana tajna, a daje sjajne rezultate.

Premda značajan gubitak težine mora uključiti promjenu prehrane i kretanje, McNamee kaže da su se u pripremama za televizijske nastupe fokusirali na držanje. To je istovremeno uključivalo puno vježbe bez pomagala kao i radu na leđima, stražnjici i bedrima.

>> Zašto je važno imati pravilno držanje tijela >>

Sportska terapeutkinja Eleanor Burt također ističe važnost držanja, a rad na tome može biti prekretnica u mršavljenju, kaže.

"Ispravno držanje jako pomaže u gubitku kilograma jer potiče učinkovitost svih sustava u tijelu. Tijelo radi kao jedinstvena cjelina, a to utječe onda i na razmišljanje, disanje, probavu itd", rekla je.

>> Joga će vam popraviti držanje, evo i kako >>

Osobe koje se drže pogrbljeno i koje nemaju dovoljno jaku muskulaturu da se izvuku iz tog položaja kad stoje, imaju slabiju probavu, nepravilno disanje i generalno su manje vitalni, piše Pink Villa.

16.10.2021. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh