« Kazalište
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
KULTURA PROMJENE

Sanjajmo zajedno ovog četvrtka u Kinu SC

Zaigranim, kritičnim i konstruktivnim očima prisustvujte javnoj prezentaciji predstave-u-nastajanju Dream Lab: Communitas II

Dream Lab: Communitas II
Dream Lab: Communitas II (Tjaša Kalan)
Više o

Kino SC

,

Kultura promjene

,

Dream Lab: Communitas II

Nakon petodnevne rezidencije u rujnu i trotjedne rezidencije u listopadu u SC-u, dream tim Communitasa II (Loup Abramovici, Anja Bornšek, Tomislav Feller, Jasmina Križaj, Ivan Mijačević) pod vodstvom slovenske koreografkinje Male Kline, otvara vrata svog umjetničkog procesa i poziva vas da zaigranim, kritičnim i konstruktivnim očima prisustvujete javnoj prezentaciji predstave-u-nastajanju Dream Lab: Communitas II. Prezentacija će se održati u četvrtak, 30. listopada u Kinu SC. Početak je u 19 sati, a ulaz besplatan.

Dreamlab je mobilni laboratorij za istraživanje i razvoj rada sa snovima i imidžima u području izvedbenih umjetnosti. To je platforma u sklopu koje se primjenjuju i razvijaju različiti pristupi, prakse i metode rada s maštom i tijelom kao izvedbenim sredstvima za alternativnu produkciju odnosa, kreativnosti i znanja unutar različitih polja ljudske djelatnosti. Rad Dreamlabutemeljen je na School of Images MethodiTM sanjanja, pobuđivanjem transformativne  i afektivne snage slika koje se nalaze u dubini bića procesom samopromatranja.

Istraživanje je pokušaj fikcionalne prerade prvih poglavlja Geneze koristeći princip slučajnih operacija (chance operations) i unutar koreografske kompozicije u stvarnom vremenu. Proces prerade rezultirat će razvojem koreografije kroz praksu individualnog i kolektivnog sanjanja. Ova rezidencija dio je dugotrajnog istraživanja teme zajednice (communitas), njezinog potencijala i mogućnosti koje se ponekad ostvare u procesu zajedničkog sanjanja. Zajedničko sanjanje je performativna praksa koju razvijam, a  kojoj je cilj uključivanje kolektivnog tijela u razvijanje i ostvarenje zajedničkog sna. Geneza je jedan takav zajednički san koji pokušavamo ponovno ispisati dok  se zadržavamo u paradoksalnim zagonetkama ove "znanosti srca".

Koncept i koreografija: Mala Kline

Prostor i svjetlo: Petra Veber

Glazba/zvuk: Gerald Kurdian, Ivan Mijačević

Savjetnica za pokret: Florence Augendre

Izvođači: Loup Abramovici, Anja Bornšek, Tomislav Feller, Mala Kline, Jasmina Križaj

Izvršni producenti: Žiga Predan, Silvija Stipanov

Produkcija: Mercedes Klein (SI), KINK KONG / PEKIPAH (SI)

Koprodukcija: Old Power Station - Elektro Ljubljana (SI),  Festival City of Women (SI), Plesna Izba Maribor (SI), Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu - Kultura promjene - Teatar &TD (HR)

Suradnja i potpora: Francuski institut u Zagrebu u sklopu projekta TEATROSKOP, Ministarstvo kulture RH, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije i Mestna Obcina Ljubljana - Oddelek za kulturo (SI).

28.10.2014. 13:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh