« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
NOVOSTI

Samsung osvojio 30 nagrada

Sjajan uspjeh Samsunga na području inovacija za dizajn i inženjerstvo

Samsung se napunio nagradama
Samsung se napunio nagradama (Samsung)
Više o

nagrade

,

Samsung

,

inovacije

Tehnologija koja je sada prisutna u gotovo svakom aspektu našeg života ima u pozadini neku pokretačku inovaciju. Svakodnevno inovatori stvaraju nove proizvode, metode i ideje. Zapravo, može se reći da je inovacija vrlo važna komponenta koja pokazuje uspješnost tvrtke.

Među tvrtkama koju imaju inovacije koje moderniziraju tehnologiju u središte poslovanja je Samsung. Godinama nas iznenađuju i privlače novim značajkama u svojim uređajima i time jačaju lojalnost ili privlače nove kupce. Sada su se pohvalili za osvajanje 30 svojih inovacija nagradu CES 2019 Innovation Award te dva priznanja za inovaciju. Ovaj prestižni program nagrađuje uređaje i usluge koji imaju izvanredan dizajn i inženjering u skladu s najsuvremenijom tehnologijom.

Samsung je ove godine osvojio nagrade iz različitih kategorija uključujući kategorije Vizualni prikaz, Fitness, Sport i biotehnologija, Bežične slušalice, Pametni dom, Virtualnu i proširenu stvarnost, Računalni hardver, Komponente i periferne uređaje, Audio/Video i održivost te Eko dizajn.

Tijekom proteklih godina značajno smo ulagali u područja 5G mreže, internet stvari (loT) i područja umjetne inteligencije (Al) te smo počašćeni što je prepoznata naša težnja da pomognemo korisnicima i industriji u svrhu postizanja onoga što do sada nije bilo moguće napraviti, Ponosan sam na kreativnost, motivaciju i inovativan pristup našeg tima što rezultira najboljim rješenjima za tržište.", rekao je Tim Baxter, predsjednik Samsung Electronics za Sjevernu Ameriku.

Ovo su nagrađeni Samsung uređaji:

  • Samsung Galaxy Note9 - Note serija oduvijek je uključivala posljednje inovacije tvrtke, a Galaxy Note9 temelji se na nasljeđu premium pametnih telefona s baterijom koja traje čak cijeli dan. Osim toga, uz Galaxy Note9 dolazi nova S Pen Olovka koja uz pomoć Bluetootha nudi potpuno drugačiji način korištenja. Također, uređaj ima najpametniju kameru do sada i omogućava korisnicima čak 1TB pohrane podataka te je idealan za korisnike koji žive užurbanim načinom života.

  • Samsung Galaxy Tab S4 - 2-u-1 tablet dizajniran je tako da potakne produktivnost u svim situacijama, bilo da se korisnici nalaze u uredu, kod kuće ili u pokretu. Naime, tablet donosi iskustvo koje pomaže korisnicima da rade učinkovitije, s manje napora, uz veću produktivnost i mobilne značajke koje omogućuju potpunu operativnost. Opremljen je Samsung DeX-om, snažnom baterijom koja se brzo puni, S Pen olovkom te četiri zvučnika. Tablet je idealan za korisnike koji su stalno u pokretu, a potrebno im je računalo.

  • Samsung Galaxy Watch je pametni sat koji ga čini dodatkom pametnom telefonu, ne samo dodatnom opremom. Ima kompaktan dizajn, intuitivan rotirajući okvir, vrlo kvalitetno površinsko staklo, vodootpornost, ugrađen zvučnik za pozive i / ili glazbu, ugodan je za nošenje i nije glomazan.

  • Wireless Charger Duo - 2-u-1 kombinacija bežičnog punjača s postoljem za brzo punjenje koji omogućava korisnicima punjenje dva uređaja istovremeno, bez dodatnih kablova i žica. Također, postolje nudi jednostavan pristup ekranu.

  • Samsung DeX - Samsung DeX svojim korisnicima pruža iskustvo osobnog računala. DeX je uređaj koji omogućava korisnicima povezivanje njihovog mobilnog uređaja s vanjskim monitorom. Uređaj omogućava „dvostruki režim" što znači da korisnici mogu koristiti svoj telefon ili tablet dok rade na vanjskom monitoru, u smislu video chata, crtanja, zapisivanja i sl. Uz to, korisnici mogu koristiti i S Pen olovku.

  • SmartThings Tracker - Mali i lagani GPS uređaj koji se povezuje preko LTE-M mreže, te omogućava korisnicima brže i preciznije praćenje obitelji ili izgubljenog kućnog ljubimca ili torbe. Značajka SmartThings Tracker olakšava povezanost, a može se koristiti i kao senzor.

  • HMD Odyssey+ - Uređaj s funkcijom Windows sistema koje omogućavaju korisnicima očaravajuće iskustvo mješovite stvarnosti. Uz Super AMOLED ekran, HMD Odyssey + ima i Anti-Screen Door Effect (anti-SDE), odnosno prikaz koji omogućava korisnicima užitak bez glavobolja i zamagljenosti vida. Vrhunski dizajn nadopunjuje se s dinamičnim i bogatim zvukom AKG tehnologije koja uključuje i prostorni zvuk od 360° te vidno polje od 110°, čime se poboljšava korisničko iskustvo.

  • Samsung Galaxy A6 - Galaxy A6 ima ugrađen impresivan ekran, moćnu kameru i novu razinu ugodnosti. Super AMOLED Infinity Display omogućava korisnicima sadržaj bogat bojama, ali i memoriju do 400GB. Sa 16MP prednjom i stražnjom kamerom, korisnici mogu fotografirati zapanjujuće fotografije i selfije, a otvor F1.7 na zadnjoj kameri pomaže u održavanju svjetlijih i jasnih fotografija, čak i kada je osvjetljenje slabo.

  • Samsung 256GB 3DS DDR4 RDIMM - Industrijski najbrži DDR4 i memorijski modul s najvećom gustoćom za sljedeću generaciju. Omogućava najsuvremenija rješenja za potrošačku infrastrukturu visoke gustoće i performansi uz izuzetno nisku potrošnju (15W na 1,2V).

  • Samsung 512GB Universal Flash Storage - Prva industrijska Universal Flash Storage (eUFS) od 512 gigabajta, za automobilske A / V sustave i najbliže mobilne uređaje, koristeći Samsungove nove 64-slojne 512 gigabitne V-NAND čipove. 512GB eUFS paket će prenijeti 5GB ekvivalentni full HD video isječak na SSD za oko šest sekundi, više od 8x brže od tipične microSD kartice.

  • Samsung 3.84TB NVMe Z-SSD - SZ1733 nudi novu razinu pohrane za superračunala. Namijenjena AI analizi, velikim podacima i loT aplikacijama, koristeći nove Samsungove Z-NAND čipove koji pružaju 10 puta veću performanse čitanja ćelija od 3-bitnog V-NAND čipa.

  • Samsung LM302S - Rasvjetna platforma poboljšava učinkovitost rada postizanjem zdravijih cirkadijalnih ritmova (ciklusa sna/buđenja) tijekom cijelog dana. Samsung LED rješenje može poboljšati ljudsku razinu koncentracije za čak 10%, ali i utjecati na kvalitetu sna.

  • Samsung SSM-U Series - Nova vrsta pametnog modula koja sadrži seriju senzora s većom osjetljivošću detekcije od drugih konvencionalnih.senzora. Serija SSM-U može detektirati suptilne pokrete i prenijeti signal drugim komponentama kako bi kontrolirala osvjetljenje kada je to najpotrebnije.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

Piše: Sanja Ledinek
16.11.2018. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh