« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
SAZNAJEMO

Samsung One UI korisničko sučelje donosi novo mobilno iskustvo

Izgleda moderno, minimalistički, jednostavnije za korištenje i predstavlja dobar temelj za budućnost presavijenih pametnih mobilnih telefona.

Samsung One UI za lakše korištenje
Samsung One UI za lakše korištenje (Samsung)
Više o

Samsung

,

Samsung Experience

,

Samsung One UI

Samsung Experience uskoro će biti zamijenjeno Samsung One UI sučeljem. Izgleda moderno, minimalistički, jednostavnije za korištenje i predstavlja dobar temelj za budućnost presavijenih pametnih mobilnih telefona.

Jedna od najznačajnijih One UI inovacija je princip interakcije s pametnim telefonom. Zbog praktičnosti, programeri su zapravo razdvojili sučelje u dva dijela: sadržaj i interakcija.

Tako se gornja polovica zaslona prvenstveno koristi za prikazivanje informacija, a donja za dijaloške okvire ili stavke izbornika za jednostavan pristup.

To omogućuje prirodniju i ugodniju interakciju jednom rukom, bez potrebe za gimnastikom prstiju.   

Osim toga elementi sučelja kao što su u opcijama - kategorije, jasno su odvojeni i smješteni u granicama sa zaobljenim kutovima zaslona.

Također, među novitetima su osvježene animacije, novi stilovi i boje ikona, tamna grafička tema, geste kao zamjena navigacijskih tipki itd. Dodana je i mogućnost prihvaćanje sheme boja pametnog telefona. Na primjer, ako pametni telefon ima kućište crvene boje, može se uskladiti mnogo elemenata prema toj boji u samo nekoliko klikova.   

Još jedna inovacija, ili možda bolje reći povratak, koja zaslužuje pozornost je noćni način rada. Automatski prilagođava temperaturu boja AMOLED zaslona prema svjetlosti u okolini.

Kako se uključiti u beta program testiranje One UI  i Android 9 Pie

Samsung je najavio otvoreno beta testiranje za vlasnike pametnih telefona Galaxy S9 i S9 +, ali nisu spomenuli Note 9. U početku beta program testiranje bit će ograničeno na tri zemlje: SAD, Njemačku i Koreju. U prosincu proširit će se na Kinu, Francusku, Indiju, Poljsku, Španjolsku i Ujedinjeno Kraljevstvo. Hrvatska nije službeno uključena u beta program ali možete se pokušati prijaviti......

  • Preuzmite Samsung Members aplikaciju na svoj Galaxy S9 ili S9 +.

  • Pokrenite aplikaciju i idite na Obavijesti → odaberite registracija beta programa za korisničko sučelje → pošaljite zahtjev

  • Nakon slanja idite u Postavke na odjeljak nadogradnje i aktivirajte ručno opciju za preuzimanje ažuriranja.  

To bi vam trebalo omogućiti da preuzmete Samsung Experience beta na svoj uređaj.

Kada dolazi nadogradnja One UI  za postojeće modele?

Samsung je obećao za Galaxy S9, Galaxy S9 + i Note9, ažuriranje na Android 9.0 Pie u siječnju 2019. Nadamo se da neće poput prošle godine, nadogradnja biti odgođena za neki kasniji datum. Međutim, moramo napisati i jednu ne baš dobru vijest. Ako ste vlasnik prošlogodišnje S8 serije i Samsung Note8, najvjerojatnije ostajete bez One UI. Nadamo se da ove glasine ipak ostaju samo glasine.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

Piše: Sanja Ledinek
11.11.2018. 09:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh