« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
VJEŽBAJTE

Samo jedan trening pokrenut će vam tijelo

Vjerovali ili ne, za pokretanje metabolizma i pozitivnih procesa u tijelu dovoljan je i jedan trening, stoga, ne oklijevajte

Već će jedan trening napraviti čuda u tijelu
Već će jedan trening napraviti čuda u tijelu (Arhiva)
Više o

metabolizam

,

vježbanje

,

vježbe za mršavljenje

,

raspoloženje

,

trening

Vježbanje je odavno prepoznato kao jedan od ključnih elemenata zdravlja i dugog života, a znanstvenici svakim danom donose sve više razloga zašto biste trebali prestati odugovlačiti i početi vježbati.

Čim počnete vježbati, vaš će mozak početi ispuštati razne neurotransmitere poput endorfina i serotonina koji će vam poboljšati raspoloženje i smanjiti stres.

Vježbanje također uzrokuje smanjenje nagomilavanja masnoća u mišićima, što će povećati osjetljivost na inzulin i pomoći dijabetičarima, a s druge strane služi kao odlična prevencija pojave dijabetesa, koji nastaje upravo smanjenjem osjetljivosti na inzulin. 

Čak i samo jedan trening dat će vam mogućnost bolje koncentracije, jer vježbanje dovodi više krvi u mozak, poboljšavajući na taj način rad moždanih stanica što će vam po završetku treninga dati kvalitetniju koncentraciju. Samo deset minuta vježbanja ujutro pokrenut će vam mozak koji će cijeli dan raditi bolje.

Za kraj, vjerovali ili ne, vježbanje mijenja vašu DNK na način da se aktiviraju geni koji su do tada mirovali, naročito u mišićima, stoga, izlika više nema - svi na vježbanje!

28.01.2014. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh