« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Pušači, ovako se čiste pluća

Ako baš nikako ne uspijevate prestati pušiti, što je najjednostavniji način čišćenja pluća od katrana i toksina, evo što trebate jesti

Čaj od đumbira čisti pluća
Čaj od đumbira čisti pluća (Arhiva)
Više o

pušenje

,

pušači

,

naranče

,

đumbir

,

antioksidansi

,

selen

,

čišćenje pluća

,

beta-kriptoksantin

,

kukuruz šećerac

Pušače se obično može lako prepoznati po karakterističnom kašljanju koje ih neumitno prati nakon malo dužeg pušačkog staža. Naravno da ćemo vam prvo preporučiti da prestanete pušiti, no ako spadate u tvrdoglavije, evo par dobrih savjeta.

Ono što biste trebali napraviti je očistiti pluća od toksina i katrana, a to možete konzumacijom određenih namirnica koje sadrže spojeve koji štite ili čiste pluća.

Kukuruz šećerac pun je beta-kriptoksantina koji, prema zaključcima nekih istraživanja, štiti pluća od karcinoma svojim snažnim djelovanjem kao antioksidans. No, kako je većina kukuruza GMO, nabavite onaj za koji ste sigurni da je prirodno uzgojen i domaće, stare sorte. Isti antioksidans sadrže i naranče.

Crveni i bijeli luk sadrže spojeve koji imaju antikancerogeni učinak, a dokazano je da kod osoba s karcinomom sprječavaju nastanak novih stanica tumora. Jest da nećete ugodno mirisati, ali ni pušački miris nije baš bajan.

Selen je izuzetno moćan antioksidans koji se može pronaći u ribi i janjetini, no preporuka stručnjaka je da ga konzumirate u organski uzgojenim jajima i žitaricama. 

Pluća će sjajno pročistiti kopriva, pa napravite čaj ili jedite mladu koprivu na salatu, a kad smo već kod čajeva, obavezno konzumirajte čaj od svježeg đumbira ili borovih iglica.

27.01.2014. 16:35:01
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Robert Šoštarko
    12.02.2019. 13:32
    Najbolji antioksidansi za čiščenje pluča
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh