« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
BOLEST

Sai Babino zdravlje kritično

Nakon tjedan dana u bolnici Sai Baba priključen je na respirator i aparat za dijalizu

Fotografija vijesti
Više o

zdravlje

,

Sri Satya Sai Baba

,

Shirdi Sai Baba

,

Prema Sai

Sai Baba prevezen je u bolnicu koji vodi njegova fondacija 28. ožujka zbog upale pluća i respiratornih problema. Već nakon par dana morali su ugraditi pacemaker zbog lošeg rada srca, a sada su ga priključili na respirator zbog teškoća s disanjem i tekućine koja se nakuplja u pluća.

Kako i bubrezi polako otkazuju, liječnici su Sai Babu priključili na dijalizu, tako da su nakon optimističnih izjava tijekom vikenda ipak njegovo stanje opisali kritičnim, jer vitalni tjelesni sustavi polako, ali sigurno zakazuju.

Oko bolnice se skupljaju sljedbenici u tolikom broju da je lokalna vlada u strahu od nemira angažirala čak 5 tisuća policajaca za održavanje reda. Zakladu Sai Babe trenutno vodi njegov nećak Ratnakar, a i njemu je dodijeljeno osobno osiguranje.

Za sada nije jasno tko će naslijediti Sai Babino vodeće mjesto u Zakladi, a dužnosnici su izjavili da nemaju namjeru proglasiti nasljednika.

Što se tiče duhovnog dijela, Sai Baba je još 6. srpnja 1963. objasnio tajnu svog spiritualnog poslanja na Zemlji. Sai avatar je, prema Sai Babi, trostruka inkarnacija Shiva-Shakti principa: utjelovljenje Shive bio je Shirdi Sai Baba, u Sri Satya Sai Babi trenutno se utjelovljuju Shiva i Parmati, a princip Shakti bit će utjelovljen u Prema Saiju, koji se treba roditi u gradu Karnatki u pokrajini Mandya.

05.04.2011. 19:07:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh