« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
KO BI REK'O ČUDA DA SE DESE

Ruska državna televizija pustila crtić koji parodira Putina i Medvedeva

Kreće li to Rusija prema pravoj medijskoj liberalizaciji?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Rusija

,

cenzura

,

Dmitrij Medvedev

,

Vladimir Putin

,

sloboda govora

,

ruska televizija

Rusija je jedna od onih zemalja koje predstavljaju školski primjer cenzure i ograničavanja slobode govora, slobode medijskog izvještavanja, ali i raznoraznih drugih sloboda. Sjetite se da se sloboda govora u Rusiji pod vlašću Vladimira Putina se, prema izvješćima Amnesty Internationala, alarmantno smanjivala. U izvješćima su se naglašavala ubojstva novinara koja nisu razriješena, ušutkavanje nezavisnih medija kao i redoviti napadi policije na prosvjednike protiv vlasti.

Novinari i aktivisti za ljudska prava često postaju žrtvama nerazjašnjenih ubojstava. Ruski narod pod povećalom je obavještajne službe, a ruski zakonodavci izglasali su zakon koji će omogućiti nadziranje pošte i komunikacija svih građana koji su sumnjivi. Sloboda govora i temeljna ljudska prava su ugrožena, a svakome tko digne glas protiv toga prijeti opasnost

Tako je od pamtivijeka, no u posljednje vrijeme izgleda da se stvari polako mijenjaju. Dokaz za to je i ovaj crtić u kojem se ismijavaju Dmitrij Medvedev i Vladimir Putin, predsjednik i premijer te ogromne zemlje, prikazan na državnoj televiziji. Još nitko nije službeno pretučen, otet ili ubijen zbog ovog video uratka, a kako stvari stoje, do toga ni neće doći. Kreće li to Rusija prema pravoj medijskoj liberalizaciji?

01.01.2010. 21:07:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh