« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
IDEMO!

Riješite se viška blagdanskih kilograma

Blagdani su prošli, do Uskrsa je još puuno vremena, treba napraviti nešto za svoju liniju prije nego što je opet upropastimo

Ne smijete se tjerati jesti nešto što ne volite
Ne smijete se tjerati jesti nešto što ne volite (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

detoksikacija

,

mršavljenje

,

višak kilograma

,

najbolja dijeta

Blagdanski kilogrami su možda i najslađe zarađeni, jer se na stolovima rijetko pojavljuju sve delicije kojima se častimo u ovo doba godine, no sada slijedi povratak u stvarnost i šok na vagi. Što sad?

Možda i najvažnija stvar u cijeloj priči oko skidanja kilograma je stav. Autorica knjie Eat What You Love, Love What You Eat tvrdi da je glavno shvatiti da je prejedanje završilo i da ne možemo promijeniti ono što se dogodilo. Pojeli smo što smo pojeli, zaradili višak kilograma i liti suze nad tom činjenicom je potpuno kontraproduktivno.

Njen recept za skidanje kilograma je zdravorazumski, ne zahtijeva nevjerojatna odricanja i muke već traži od nas da se pogledalo u ogledalo i zapitamo se što zapravo želimo napraviti sa svojim tijelom. 

Ako se odlučimo skinuti kilograme, prvo se trebamo riješiti svih blagdanskih ostataka koji se kriju po hladnjacima, ormarima i smočnicama. Svi kolačići i slične stvarčice moraju nestati iz našeg dosega. 

Nakon toga trebamo napraviti plan za koji možemo biti sigurni da će funkcionirati, ni slučajno ne preskakati obroke i početi se više kretati. 

Nezdrava hrana za gablec treba postati prošlost, a umjesto nje voće ili jogurt. Kad ste gladni, prvo popijte vode, da ne bi zamijenili žeđ za glad. Da, nikako se ne smijete tjerati jesti nešto što baš ne volite, to vam sigurno neće pomoći izgubiti kilograme.

Osim gore navedenog, trebate imati i strpljenja. Kilogrami dolaze puno brže nego što odlaze, stoga, neka vaš plan traje barem mjesec dana. 

I to je sve. Zvuči nevjerojatno jednostavno ... no, pokušajte ... :). Sretno!

03.01.2014. 09:35:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh