« Muškarci
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
SAVJETI :)

Recept za dug život - za muškarce

Znanstvenici su zaključili da muškarci koji ožene pametnu ženu žive duže i sretnije, a uz to znantno rjeđe obolijevaju od Alzheimerove bolesti i demencije

Nađite si pametnu ženu!
Nađite si pametnu ženu! (FreeDigitalPhotos)
Više o

savjeti

,

dugovječnost

,

muškarci

Dugovječnost se gotovo uvijek spominje u kontekstu ljepšeg spola, a i gole brojke kazuju da žene uglavnom žive znatno duže od muškaraca - pa nije li onda vrijeme za recept za muški dug život?

Ako se slažete s nama, evo ga (jednostavan do bola) - dečki, nađite si ženu snažnog intelekta, pametniju od sebe, produžit će vam život i spasiti vas demencije. Kako? Evo razloga...

U jednoj od studija ispitivano je zdravstveno stanje jednojajčanih blizanaca, te je ustanovljeno da je utjecaj jednog na drugi imao velikog udjela u razvoju njihovih intelektualnih sposobnosti.

Znanstvenici su zaključili da muškarci koji ožene pametnu ženu žive duže i sretnije, a uz to znantno rjeđe obolijevaju od Alzheimerove bolesti i demencije, piše Brightside.me.

Opće je poznato da intelektualno stimulativne igre sprječavaju nastanak ovih bolesti jer potiču rad mozga. Stoga je potpuno logično da partner koji konstantno stimulira vaš intelekt, ima i te kakvog utjecaja na razvoj vaših kognitivnih sposobnosti.

Lawrence Whalley, umirovljeni profesor mentalnog zdravlja na Sveučilištu Aberdeen je rekao: "Ono što muškarac treba napraviti kako bi duže živio, je da oženi inteligentnu ženu. Od inteligencije nema bolje prevencije demencije."

Djevojčice koje se ponose svojom inteligencijom, izrastaju u odgovornije i neovisnije žene. Dječaci koji dijele tu karakteristiku također uspostavljaju zdravije odnose sa ženama i stvaraju ugodniji obiteljski ugođaj za svoje žene i djecu.

Nažalost, ideja i dalje postoji da ženinu ljepotu treba vrednovati više nego njezin intelekt.

No ovo istraživanje pokazuje da osoba koja brine o inteligenciji svog partnera će biti u boljem položaju brinuti se i o njegovom psihičkom i fizičkom zdravlju.

13.03.2018. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh