« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana
MLJAC :)

Recept za božićnu puricu s mlincima

Malo smo pregledali YouTube i pronašli jedan recept koji je definitivno sjajan (isprobano) i rado vam ga preporučujemo za današnji ručak

Mljac!
Mljac! (Arhiva)
Više o

recept

,

purica s mlincima

Purica s mlincima svake je godine najtraženiji recept za božićni ručak u ovim krajevima, no kako svatko ima neki svoj tajni recept, poželjeli smo i mi pronaći neki koji će rezultirati savršenim božićnim stolom. 

Stoga smo malo pregledali YouTube i pronašli jedan recept koji je definitivno sjajan (isprobano) i rado vam ga preporučujemo za današnji ručak.

Recept za puricu s mlincima

Sastojci

1 purica 
2 glavice crvenog luka
1 stapka celera
pola jabuke
2 do 3 mrkve
1/2 litre pilećeg temeljca
200 ml bijelog vina
maslinovo ulje
bosiljak, ružmarin i drugi začini po želji
sol, papar

Priprema

Puricu ste, nadamo se, nasolili još jučer, ako niste, brzo to napravite i ostavite barem sat vremena da se sol uspije djelomično upiti. Nakon toga, dodajte papra i podignite lagano kožicu koliko god možete i utrljajte začine i maslinovo ulje ispod nje, pazeći da ostane cijela. Ako vas je strah, utrljajte sve u kožu.

Polovicu jabuke i glavice crvenog luka stavite u puricu kao nadjev, jer ćete na taj način zadržati njenu vlažnost iznutra. Dodatni savjeti - krila okrenite da ne zagore, a batke povežite zajedno komadom uzice.

Zatim narežite luk, mrkvu i celer na velike komade, stavite u protvan za pečenje, preko njega stavite rešetku i dodajte vino i pileći temeljac. 

Puricu stavite na pripremljenu rešetku kad se pećnica zagrije na 175 stupnjeva. 

Najbolji savjet za pečenje je - za svaki kilogram purice peče se pola sata, pa vi sami izračunajte koliko vam treba. Tijekom pečenja par puta otvorite pećnicu i prelijte puricu sokovima iz lima ispod purice. 

Mlince natrgajte na manje komade u posudu, prelijte vrućom vodom i procijedite nakon dvije minute, a zatim ih stavite u poseban lim za pečenje i prelijte sokovima od purice.

Evo i videa koji će vam sve detaljno objasniti, dobar tek!

25.12.2019. 08:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh