« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Razdrmajte probavu u trenu

Nakon produženog vikenda i prepunih stolova, probava sigurno pati ... donosimo vam nekoliko savjeta kako na brzaka vratiti stvari u normalu

Ako ste ovako proveli blagdane ... pročitajte članak :)
Ako ste ovako proveli blagdane ... pročitajte članak :) (Shutterstock)
Više o

metabolizam

,

voda

,

maslinovo ulje

,

limun

,

probava

Blagdansko ozračje i dalje lebdi nad nama, a kako još nije stigla ni Nova godina, znači da dolaze još dva-tri dana prejedanja bez kraja i konca.

U ovakvim situacijama najviše pati naša probava, zatrpana masnoćama i šećerom, pa evo nekoliko načina da je prodrmate u desetam minuta i pokrenete je kako se više ne bi osjećali kao napuhani balon koji je progutao ciglu.

>> Kako da nam probava radi kao urica >>

Limun radi čuda za probavu, a možete ga konzumirati na dva načina - u čaši mlake vode svako jutro odmah nakon buđenja ili uz žlicu maslinovog ulja u isto vrijeme. Već drugo jutro osjećat ćete se puno bolje. 

Ako nemate čir na želucu, kod prejedanja će sjajno poslužiti i pola male žličice farmaceutske sode bikarbone rastopljeno u čaši mlake vode.

>> Kako brzo vratiti energiju i elan >>

U danima između prejedanja pijte puno vode, jedite voće i povrće bogato vlaknima i cjelovite žitarice, sve zalijte probioticima i hodajte - već dvadesetak minuta dnevno bit će dovoljno, ako imate više vremena, iskoristite ga na svježem zraku.

I da, nemojte se prejesti za Staru i Novu godinu ...

29.12.2014. 09:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh