« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
PROBUDITE TIJELO

Kako brzo vratiti energiju i elan

Proljeće donosi onaj karakteristični umor koji nas nekad obara s nogu, evo kako ga se riješiti s par prokušanih trikova

Probudite se, nije još večer! :)
Probudite se, nije još večer! :) (Shutterstock)
Više o

alkohol

,

umor

,

tuširanje

,

bezvoljnost

Bezvoljnost i stalan umor mogu biti simptomi nekih prilično ozbiljnih bolesti, no u proljeće prvo treba uprijeti prst u najčešćeg krivca - cirkulaciju. Tijelo je još uspavano od zime, puno viškova koje smo ubacili i nabacili, pa evo nekoliko načina za pokretanje cirkulacije.

Jutarnje tuširanje dobra je navika koju bi trebalo usvojiti i postaviti je negdje između vježbanja i doručka. Tuširajte se naizmjenično toplom i hladnom vodom, to će vam ojačati krvne žile i potjerati cirkulaciju.

Kako je krvni tlak najniži u prvom satu nakon jela jer probava uzima svu krv koju može kako bi napravila svoj posao, jedite manje i češće, pa nećete ni osjetiti navalu umora nakon jela. Izbjegavajte pritom alkohol koji usporava rad srca i loše djeluje na živce odgovorne za sužavanje krvnih žila. 

Jači doručak i slana jela dat će vam malo više energije jer će sol lagano podići krvni tlak, što je dobro za niskotlakaše, naravno. Oni kojima je tlak ionako visok, trebaju je izbjegavati. 

Za kraj, tlak prirodno podižete kretanjem, stoga, vrijeme je da automobil ostane u garaži ili na parkingu pred kućom, a vi da na svježem zraku obavite poslove koje možete. 

18.03.2014. 16:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh