« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POŽALIO SE CLINTON

Putin želi da Rusija što prije uđe u WTO

Ruski premijer izrazio je žaljenje pred američkom državnom tajnicom Hillary Clinton zbog sporosti pregovora sa SAD-om o ulasku Rusije u Svjetsku trgovačku organizaciju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Hillary Clinton

,

WTO

,

Rusija

,

Vladimir Putin

"Pregovaramo već sedamnaest godina. Trebamo riješiti još tri pitanja i cijelo vrijeme se vrtimo u krug. Ta pitanja zapravo nisu jako važna za rusko i za američko gospodarstvo", rekao je Putin, bez daljnjeg pojašnjenja.

"Privrženi smo zamisli o ulasku Rusije u WTO i razgovarali smo o mogućnostima da se ubrza" taj proces, rekla je pak Clinton.

Vladimir Putin, bivši ruski predsjednik, u jednoj prigodi je bio žestoko napao Washington zbog toga što je odbio ukinuti dopunu dokumenta Jackson-Vanik iz 1974., nazvavši ju "anakronizmom". Taj dokument iz doba Hladnoga rata postavlja ograničenja rusko-američkim trgovinskim vezama.

Njegovo ukidanje je nužan uvjet za ulazak Rusije u WTO, u času kada Moskva pregovara o članstvu u toj organizaciji.

Putin je usto izrazio žaljenje zbog pada rusko-američke trgovačke razmjene. "Nažalost, naša trgovačka razmjena pala je lani sa 36 na 16 milijarda dolara, zbog gospodarske krize", rekao je.

Ocijenio je da dvije vlade moraju odaslati "signal" ruskim i američkim tvrtkama "kako bi znale da su potrebna ruskom i američkom gospodarstvu". (hina/metro-portal)

19.03.2010. 20:09:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh