« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
AZAROVOV SEKSIZAM:

Reforma u doba krize nije posao za žene

Ukrajinski premijer Mikola Azarov po svjetonazoru se pokazao dostojnim novog predsjednika Janukoviča koji je također imao seksističkih bisera

(Wikipedia)
Više o

Ukrajina

,

Viktor Janukovič

,

seksizam

,

Mikola Azarov

Novi ukrajinski premijer Mikola Azarov ocijenio je u petak da provedba reforma u doba krize nije posao za žene, obrazloživši tako odsutnost ministrica u svojoj vladi.

"Stanje u zemlji je teško i u vladu smo uzeli ljude koji mogu raditi 16 do 18 sati na dan i uspješno provesti reforme. Provedba reforma nije posao za žene", rekao je Azarov, ustvrdivši ipak da poštuje suprotni spol.

Ukrajinski BDP je lani pao za 15 posto, pošto je zemlju teško pogodila svjetska gospodarska kriza.

Azarov, koji je na premijersku dužnost stupio 11. ožujka, zamijenio je karizmatsku i borbenu Juliju Timošenko. Nakon poraza na predsjedničkim izborima u veljači na kojima je pobijedio Viktor Janukovič, prešla je oporbu.

I Janukovič je zapamćen po seksističkim izjavama u predizbornoj utrci, preporučivši suparnici da "ode kuhati".

Manja ukrajinska feministička nevladina organizacija Femen organizirala je u srijedu prosvjede ispred zgrade vlade u Kijevu, negodujući što u novoj vladi nema nijedne žene.

Desetak mlađih žena odjevenih u muška odijela uzvikivalo je tijekom prosvjeda: "Hoćemo ministarsku stolicu!" i "Želimo raditi!". Kada im je policija zabranila da se približe zgradi vlade, prosvjednice su se svukle. (hina/metro-portal)

19.03.2010. 19:06:44
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    19.03.2010. 19:17
    Ne valja Mikolu osuđivati, možda je proučio kakvo je stanje u Hrvatskoj i zaključio da je bolje biti seksist nego biti u situaciji u kojoj smo mi :D
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh