« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
RECEPTI

Purica s mlincima na najbolji način

Purica s mlincima tradicionalno se nalazi na velikom broju božićnih stolova, pa evo jedan savršen recept za savršenu puricu

Dakle, što vam treba...
Dakle, što vam treba... (Arhiva)
Više o

Ručak

,

purica

,

božićni ručak

,

mlinci

Znamo da vam je smiješno uzeti recept Amerikancima, ali oni jako vole jesti puricu za Thanksgiving... tako da, isprobajte njihovu ideju...

Purica s mlincima definitivno je najdraži recept za božićni ručak na ovim prostorima, pa evo jednog savršenog načina pripreme koji će vam na stol donijeti deliciju o kojoj će se pričati.

Sastojci

1 purica 
1/2 litre pilećeg temeljca
200 ml bijelog vina
2 ili 3 mrkve
1 stapka celera
2 glavice crvenog luka
pola jabuke
maslinovo ulje
sol, papar
bosiljak, ružmarin i drugi začini po želji

>> Savjeti za savršen božićni ručak >>

Priprema

U lim za pečenje narežite luk, mrkvu i celer na velike komade, preko njega stavite rešetku i dodajte vino i pileći temeljac. Dobro zasoljenu i popaprenu puricu dodatno začinite podizanjem kože ispod koje utrljajte maslinovo ulje i začine. Ako niste tome vični, utrljajte preko kože.

U puricu stavite polovicu luka i jabuke kako bi sačuvali njenu vlažnost. Batke povežite zajedno komadićem uzice, a krila okrenite kako ne bi zagorjela.

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva i stavite puricu na pripremljenu rešetku. Dužina pečenja ovisi o težini purice, pa se držite starog pravila - pola sata pečenja za 1 kg težine.

Povremeno otvorite pećnicu i prelijte puricu sokovima koji se skupljaju u limu za pečenje ispod nje. 

Pogledajte video i oduševite ukućane svojom puricom:

25.12.2022. 08:10:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh