Metro-portal.hr

objavljeno 25.12.2022. 08:10:09
RECEPTI

Purica s mlincima na najbolji način

Purica s mlincima tradicionalno se nalazi na velikom broju božićnih stolova, pa evo jedan savršen recept za savršenu puricu

Dakle, što vam treba...
Dakle, što vam treba... (Arhiva)

Znamo da vam je smiješno uzeti recept Amerikancima, ali oni jako vole jesti puricu za Thanksgiving... tako da, isprobajte njihovu ideju...

Purica s mlincima definitivno je najdraži recept za božićni ručak na ovim prostorima, pa evo jednog savršenog načina pripreme koji će vam na stol donijeti deliciju o kojoj će se pričati.

Sastojci

1 purica 
1/2 litre pilećeg temeljca
200 ml bijelog vina
2 ili 3 mrkve
1 stapka celera
2 glavice crvenog luka
pola jabuke
maslinovo ulje
sol, papar
bosiljak, ružmarin i drugi začini po želji

>> Savjeti za savršen božićni ručak >>

Priprema

U lim za pečenje narežite luk, mrkvu i celer na velike komade, preko njega stavite rešetku i dodajte vino i pileći temeljac. Dobro zasoljenu i popaprenu puricu dodatno začinite podizanjem kože ispod koje utrljajte maslinovo ulje i začine. Ako niste tome vični, utrljajte preko kože.

U puricu stavite polovicu luka i jabuke kako bi sačuvali njenu vlažnost. Batke povežite zajedno komadićem uzice, a krila okrenite kako ne bi zagorjela.

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva i stavite puricu na pripremljenu rešetku. Dužina pečenja ovisi o težini purice, pa se držite starog pravila - pola sata pečenja za 1 kg težine.

Povremeno otvorite pećnicu i prelijte puricu sokovima koji se skupljaju u limu za pečenje ispod nje. 

Pogledajte video i oduševite ukućane svojom puricom:

25.12.2022. 08:10:09
http://metro-portal.hr/purica-s-mlincima-na-najbolji-nacin/140524/