« Kazalište
objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana
PREDSTAVE

Prva hrvatska romska monodrama

U izvedbi predstave sudjeluju pripadnici romske nacionalne manjine, a cilj joj je podići svijest opoložaju romske nacionalne manjine u Hrvatskoj

Prva romska monodrama
Prva romska monodrama (Arhiva)
Više o

predstave

,

romska monodrama

Provokativna predstava Malog teatra nastala je u koprodukciji s Romskom organizacijom mladih Hrvatske, a režiju i dramaturgiju potpisuje glumac i samostalni umjetnik Igor Baksa.

U izvedbi predstave sudjeluju pripadnici romske nacionalne manjine, a cilj joj je podići svijest opoložaju romske nacionalne manjine u Hrvatskoj i nagnati publiku da istraži svoje stavove premaRomkinjama i Romima.

Predstava želi opustiti i zabaviti publiku uz smijeh na račun drugih idrugačijih, a onda ih snažno uvesti u njihov život, te propitati ležernost kroz koju se širianticiganizam.

Predstava kroz satiru, a kasnije i kroz dokumentaristički realizam, progovara o problemimasuvremenog hrvatskog društva u kojem nacionalizam, ksenofobija i strah od različitosti nisu višepolitičko, nego osobno pitanje svakoga od nas kome je po samom rođenju osigurano pravo da gase naziva čovjekom.

Predstavu je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija RH. 

03.12.2021. 14:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh