Proljetne alergije - što NE smijete jesti da ne pogoršate stvar
mediteranskom prehranom uz ribu i maslinovo ulje, probioticima, fermentiranim mliječnim proizvodima te voćem i povrćem, koji nisu u kombinaciji s vašim alergenima, možete si malo po malo olakšati život
Proljetne alergije nastaju zbog raznih alergena koji lete zrakom, no uz to možemo stvar napraviti još gorom ako jedemo pogrešnu hranu, tvrde nutricionisti.
Najbolji trik za ublažavanje simptoma alergija je izbjegavanje nekih vrsta hrane -mediteranskom prehranom uz ribu i maslinovo ulje, probioticima, fermentiranim mliječnim proizvodima te voćem i povrćem, koji nisu u kombinaciji s vašim alergenima, možete si malo po malo olakšati život
Ako ste alergični na pelud ambrozije, kaučukovac, grinje ili nešto slično, određena hrana vam ože pogoršati simptome. Primjerice, jedna od najučestalijih alergijskih reakcija je reakcija na grinje, međutim malo ljudi zna da škampi, jastog, dagnje i ostale školjke mogu znatno pojačati alergijsku reakciju.
Onaj tko je alergičan na pelud breze, u vrijeme njezina cvata ne bi trebao jesti jabuke, mrkvu, celer, marelice ili pak rajčice.
S druge strane, ljudi koji su alergični na pelud ambrozije ne bi trebali znači jesti dinju, suncokret i krastavce, a niti banane.
Iako je histamin u krvi glavni krivac za kihanje, curenje nosa i druge dosadne simptome, u slučaju hrane prste su umiješali alergeni proteini.
Alergeni protein, recimo breze, je vrlo sličan alergenu jabuke - to su kemijske molekule koje su relativno slične i slično djeluju, pojačavajući alergene reakcije, što ne znači da je onaj tko je alergičan na brezu automatski alergičan i na jabuku.
U prevenciji težih napada alergije pomoći će vam i peludni kalendar.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar