« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
MLJAC

Proljetna hrana koja vraća energiju

S proljećem dolazi i novo doba prehrane, jer proljetno povrće može učiniti prava mala čuda za naš uspavani organizam

Šparoge popravljaju raspoloženje
Šparoge popravljaju raspoloženje (DeviantArt)
Više o

proljeće

,

jagode

,

češnjak

,

borovnice

,

povrće

,

šparoge

,

špinat

,

proljetna hrana

Proljeće nam donosi nove plodove prirode koji mogu osvježiti naš jelovnik i pokrenuti uspavani organizam novom energijom. Ako ste svratili do tržnice, sigurno ste uočili da je puna ukusnih novosti ...

Artičoke su izvor magnezija koji je ključan za velik broj biokemijskih reakcija u tijelu, a nedostatak ovog minerala tjera mišiće da rade napornije kako bi obavili neku funkciju i zbog toga se brže umaraju.

>> Koju hranu izbjegavati u ovo doba godine >>

Jagode su pune vitamina C koji će ojačati imunitet i razbuditi tijelo, a kako imaju i velik udio antioksidansa koji će ukloniti umor s lica i izgladiti kožu, treba ih jesti u velikim količinama. Kako nemaju puno kalorija, čim cijena postane povoljna, navalite slobodno.

Mladi češnjak nježnijeg je okusa od starog, pa ga se može lakše konzumirati u većim količinama. Odličan je za gubljenje kilograma jer ima više alicina, spoja koji mozgu šalje poruku da smo dovoljno pojeli.

>> 10 načina da unesete živost u dosadne salate >>

Šparoge su fantastično povrće prepuno folata, vitamina iz B kompleksa koji podižu raspoloženje jer su ključni za sintezu neurotransmitera dopamina i serotonina.

Špinat je sjajan izvor željeza koje će našim crvenim krvnim zrncima pomoći prenijeti više kisika u mišića i na taj nas način opskbiti potrebnom energijom, baš kao i Popaja u crtiću.

21.03.2015. 18:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh