« Kazalište
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
DAJI

Program „Pisci na Igrama“ otvorio Baricco i „Ocean more“

Nakon „Ocean more" i Bariccove literarne večeri slijedi večer Arsena Dedića pod nazivom „Pisac opće prakse" uz pratnju Matije Dedića na glasoviru

Program Pisci na Igrama
Program Pisci na Igrama (DLJI)
Više o

Dubrovačke ljetne igre

,

Pisci na Igrama

U sklopu programa „Pisci na Igrama" kojeg drugu godinu za redom ostvaruju Dubrovačke ljetne igre i Hrvatsko društvo pisaca, „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more" premijerno je izvedeno u suradnji s HNK Varaždin, Talijanskim institutom za kulturu i Veleposlanstvom Italije u Zagrebu, sinoć, 29. srpnja u kupalištu Šulić.

Izbor iz romana „Ocean more", preradbu, scensku prilagodbu, scenografiju i izbor glazbe za „Nekoliko zamišljenih prizora..." napravila je Mani Gotovac, suautorstvo scenske prilagodbe potpisuje Robert Plemić, kostimografiju Belinda Radulović, likovnu intervenciju Ivan Midžić, prvakinja SNG Maribor Iva Babić igra Bariccovu Ann Deveria, Plassona Robert Plemić, Bartlebooma Bruno Kontrec, a u ulogama Naratora, Asistenta i Pijaniste pojavljuje se Ivan Čuić.

„Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more" na programu je još večeras, 30. srpnja u kupalištu Šulić s početkom u 23:00 sata, umjesto u 21:30 sati kako je ranije najavljivano, a radi oseke, odnosno da bi se osigurala dovoljno niska razina mora i niska razina buke. Premijernoj izvedbi je nazočio i sam autor Alessandro Baricco, koji će svoju literarnu večer imati sutra, 31. srpnja s početkom u 21:30 minuta u palači Sponza kad će govoriti o pisanju, o baroknoj glazbi, o svojoj školi kreativnog pisanja „Holden" i drugim temama. Ovo je prvo javno pojavljivanje u Hrvatskoj ovog, možda najpoznatijeg i najcjenjenijeg suvremnog talijanskog pisca i autora jedanaest romana od kojih su gotovo svi bestselleri diljem svijeta.

Program naslovljen po citatu „Pijesak dokle ti oko seže" iz romana „Ocean more" Alessandra Baricca publici će na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama, u ukupno šest večeri predstaviti četiri pisaca, a nakon „Ocean more" i Bariccove literarne večeri slijedi večer Arsena Dedića pod nazivom „Pisac opće prakse" uz pratnju Matije Dedića na glasoviru, 13. kolovoza s početkom u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora, nakon ćega će se u ljetnom kinu Jadran u 23:30 sati prikazati dokumentarac o njegovom životu i radu „Moj zanat". Pod nazivom „Naplatna stanica", svoju večer imat će hrvatski pisac Ivan Vidić, 17. kolovoza u atriju palače Sponza. „Naplatna stanica" jedna je od kratkih priča iz Vidićeve nedavno izdane zbirke novela „Južna država", a za ovu prigodu tekst će za scenu prilagoditi Krešimir Dolenčić. Program će zatvoriti „Bez odraza" iz zbirke novela „Mrtvima ništa ne treba" Iva Brešana, a u scenskoj prilagodbi Vinka Brešana, 19. kolovoza u atriju palače Sponza.  

30.07.2014. 16:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh