« Kazalište
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
DLJI

Ekvinocijo Ive Vojnovića na Igrama

Praćenje predstave omogućeno preko titlova na engleskom jeziku na vlastitim ili unajmljenim mobilnim uređajima - tabletima i pametnim telefonima

Ekvinocijo ponovno na Igrama
Ekvinocijo ponovno na Igrama (Arhiva)
Više o

Dubrovačke ljetne igre

,

Ivo Vojnović

,

Ekvinocijo

Legendarni „Ekvinocijo" Iva Vojnovića u režiji Joška Juvančića bit će izveden u sklopu dramskog programa 65. Igara 1., 2. i 3. kolovoza na otoku Lokrumu s početkom u 21:30 sati, priopćili su Organizatori. 

Vojnovićev „Ekvinocijo" u režiji Joška Juvančića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla premijerno je izveden 2004. godine i iste je godine pobrao veliki uspjeh osvojivši četiri Nagrade hrvatskog glumišta i to za najbolju predstavu u cjelini, Joško Juvančić za najbolje redateljsko ostvarenje, Doris Šarić Kukuljica za glavnu žensku ulogu za ulogu Jele te Deni Šesnić za izuzetan doprinos kazališnoj umjetnosti za oblikovanje svjetla. Nakon četiri godine izbivanja s repertoara Igara,„Ekvinocijo" je lani obnovljen uz veliki interes publike i rasprodane ulaznice.

 „Ekvinocijo" priča o patnji majki i žena pomoraca, o napuštanju ognjišta u potrazi za srećom i bogatstvom. Događa se jedne olujne noći, kada oluja bjesni i u dušama ljudi, tjerajući ih u iskazivanje duboko skrivenih bolnih tajni. Probranom glumačkom postavom Festivalskog dramskog ansambla, spektakularnom scenografijom na južnim hridinama otoka Lokruma te brojnim nagradama, „Ekvinocijo" Joška Juvančića predstavlja vrhunac dubrovačkog ambijentalnog teatra i amblematsku predstavu Igara za kojom interes publike ne jenjava.  

Uz redatelja Joška Juvančića, scenografiju potpisuje Marin Gozze, svjetlo Deni Šesnić, a kostimografiju Ingrid Begović. Frana Dražića igra Kruno Šarić, Nika Marinovića Maro Martinović, Iva Ledinića Nikša Kušelj, Pava Frano Mašković, Vlaho Slijepi je Branimir Vidić, Anicu igra Nika Burđelez, a Jelu Doris Šarić- Kukuljica. 

U „Ekvinociju" će na 65. Igrama, kao i lani, uživati i strani posjetitelji jer je praćenje predstave omogućeno preko titlova na engleskom jeziku na vlastitim ili unajmljenim mobilnim uređajima - tabletima i pametnim telefonima, uz pomoć aplikacije Vip script. Aplikacija je razvijena u suradnji Vipneta i UX Passion agencije.

31.07.2014. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh