« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
FAKI

Program 25 FAKI

Autonomni kulturni centar ATTACK! najavljuje i poziva vas na 25. FAKI Festival alternativnog kazališnog izričaja koji će se ove godine održati od 23. do 29. svibnja u bivšoj tvornici lijekova 'Medika'

25. FAKI
25. FAKI (Arhiva)
Više o

AKC Medika

,

25. FAKI

25. FAKI
23. - 29. svibnja
AKC Attack
Ulaz Slobodan na sve izvedbe

Autonomni kulturni centar ATTACK! najavljuje i poziva vas na 25. FAKI Festival alternativnog kazališnog izričaja koji će se ove godine održati od 23. do 29. svibnja u bivšoj tvornici lijekova 'Medika' na adresi Pierottijeva 11, te online. Tema FAKI Festivala Zagreb 2022. je '...dosta!'.

Program festivala održava se u bivšoj zagrebačkoj tvornici lijekova 'Medika' i online. Specifičnost ovogodišnjeg programa nalazi se upravo u tome da Zagreb koristi kao pozornicu - vidjet ćete klaunske performanse na jezeru, do nastupa u WC-u, ali i ritualne proslave vještica!

UMJETNICI KOJI NASTUPAJU:
Compagnie Grand Vacarme (CHI/FRA/ESP)
Paula Carrara + Carlos Canhameiro (BRA/ITA/FRA)
Čarovniški Blues (SLO/FRA/AUT)
Winnifred Goma (FRA)
INSTITUTE INSTITUTE (CZE)
Kapil (IND)
Alma Lily Rayner (CZE/ISR)
Nuvola Vandini - Architetture di Corpi - APS (ITA)
Hicks and Reynolds (USA/CAN/UK/FRA/GER)
Anthi Kougia (GRE)
Sophie Kirsch//Philipp Wohofsky (AUT)
Dora Komenda + Lucija Bužančić (HRV)
Laura Bošnjak i Matej Đurđević (HRV)
Ivana Balabanova (MKD)
(Izvedbe Laura Bošnjak i Matej Đurđević i Ivana Balabanova u produkciji su SubScene za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride (Autonomni kulturni centar ATTACK! i udruga Cirkorama)

 

O PROGRAMU
Tema... dosta! osmišljen je tako da govori i o višku i o nedostatku - raspodjeli resursa, pristupu kulturi i osnovnim stvarima koje nas vode kroz dan. Nekoliko radova dotiče se tema gladovanja, gesti protesta i uskraćivanja vremena, novca i drugih resursa. Vrijeme je da kažemo: "DOSTA JE!"

FAKI ove godine najavljuje tim od 4 međunarodna umjetnička direktora koji rade zajedno kao suradnički tim na festivalu. Elsa Mourlam (FRA), Alja Ferjan (SLO/AUT) i Sonia Borkowicz (POL), iz izvedbene grupe Collective B, pridružuju se prošlogodišnjem umjetničkom direktoru Richardu Pettiferu (AUS/GER) u vođenju festivala 2022.

23.05.2022. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh