« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine
SAVJETI

Problemi debljanja - kako ih riješiti?

Trbušna masnoća, također poznata kao visceralna, vrsta masnoće koja se razvija oko vaših trbušnih organa i može dovesti do stanja poput dijabetesa i srčanih bolesti

Ako izgledate ovako... imate problem
Ako izgledate ovako... imate problem (Arhiva)
Više o

problemi

,

debljanje

,

salo na trbuhu

Debljanje je gotovo neizbježno - em su stalno bile neki lockdownovi, em većina ljudi radi od kuće, manje izlaze, manje se šeću... i posljedica je samo jedna - debljina.

Gubitak sala na trbuhu je cilj koji vas može spasiti od daljnjih zdravstvenih komplikacija. To je zato što je trbušna masnoća, također poznata kao visceralna, vrsta masnoće koja se razvija oko vaših trbušnih organa i može dovesti do stanja poput dijabetesa i srčanih bolesti. Ovo su navike koje vam kompromitiraju gubljenje visceralne masnoće.

Industrijski preljevi za salatu - svježa salata može biti izvrstan ručak tijekom toplijeg vremena. Ali dijetetičari kažu da određeni preljevi za salatu mogu unijeti dodatnu masnoću, šećer i kalorije, a da mi to ne primijetimo.

Maslac od kikirikija - maslac od orašastih plodova može vam donijeti brojne zdravstvene prednosti, ali je ipak važno paziti na veličinu porcija.

 

Ultraprerađena hrana - konzumacija prerađene hrane može brzo pridonijeti nastanku trbušne masnoće, ali dijetetičari kažu da je bitna i veličina porcija. 

Stres i loš san - iako se ne radi strogo o prehrambenoj navici, loša kvaliteta sna i boravak u stanju visokog stresa mogu utjecati na vaše obrasce prehrane i izbor hrane tijekom dana. 

Nekvalitetan jogurt - jogurt vam može pružiti mnoštvo zdravstvenih prednosti, ali nisu sve vrste jogurta stvorene jednako. 

Stoga, kuhajte sami i već će to biti dovoljno da krenete u pravom smjeru...

10.04.2022. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.04.2022. 15:47
    Trcati puno.i setati jesti zdravo nema problema:)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh