« Muškarci
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
MEN ONLY :)

Prirodno je "izgubiti glavu" u društvu lijepe žene

Ne postoji heteroseksualan muškarac koji nije doživio kretenski moment kraj žene. Utješno, nije on kriv.

Muškarci u društvu lijepe žene obično lupaju gluposti
Muškarci u društvu lijepe žene obično lupaju gluposti (Arhiva)
Više o

muškarci i žene

,

zavođenje muškaraca

,

muška psihologija

,

što muškarci žele

Ako vam se dogodi da u prisustvu lijepe žene zapetljate jezik, brbljate gluposti, zbunite se, zaboravite što ste radili, ne brinite: niste jedini! Štoviše, majka priroda kriva je za to; programirala je naše mozgove da tako reagiraju.

Jedna studija u Velikoj Britaniji potvrdila je da je prirodno da muškarac u prisustvu ljepotice „izgubi glavu". Potreban je kratki susret s predivnom ženom i gotovo je, mozak prestaje funkcionirati.

Studija je objavljena u časopisu Journal of Experimental and Social Psychology, a napravili su je psiholozi sveučilišta Radbouds u Nizozemskoj.

Testirali su ponašanje skupine posebno odabranih muških heteroseksualnih studenata. Svaki je trebao zapamtiti i ponoviti određeni redoslijed slova abecede. Zatim su svi pojedinačno proveli sedam minuta u društvu lijepe žene. Nakon toga se testiranje ponovilo. Svi studenti su imali lošije rezultate od prethodnih.

Istraživači misle da je uzrok sljedeći: kada muškarci sretnu ženu koja im se dopada, instinktivno počnu koristiti velik dio moždanih funkcija da bi ostavili što bolji dojam. Tako preopterećen mozak ne obavlja ostale funkcije normalno.

Istraživači su došli na ovu ideju tako što je jedan od njih primijetio da bi, nakon što bi ugledao lijepu ženu koju nikada prije nije vidio, potpuno zaboravio kućnu adresu kada ga je to upitala jedna kolegica.

Profesor George Fieldman, član Britanskog psihologijskog društva, komentirao je za Telegraph da su rezultati odraz činjenice da su muškarci programirani tijekom evolucije da tako razmišljaju o prenošenju svojih gena.

„Kada muškarac ugleda takvu ženu usredotočen je na reprodukciju", kaže Fieldman. „Ali žena traži drugačije karakteristike, poput nježnosti, iskrenosti, financijske stabilnosti".

I zaista, studija sugerira da žene ne gube glavu na isti način, odnosno kad ugledaju zgodnog muškarca, izgled nije jedino što je bitno.

19.02.2012. 22:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh