Pribor za jelo utječe na okus hrane
svaki obrok treba shvatiti kao događanje na koje utječe puno faktora, tako da osim pravilne pripreme hrane moramo posvetiti dužnu pažnju serviranju
Na okus hrane utječu razni faktori, a posljednje istraživanje provedeno na Oxfordu je svemu do sada otkrivenom pridružilo i jedaći pribor, ustvrdivši da i boja, oblik, težina i veličina pribora imaju snažan utjecaj na okus jela.
Vjerovali ili ne, sir nam djeluje slanije ako ga jedemo nožem nego kad je u ruci vilica, a jogurt postaje ukusniji kad ga konzumirate bijelom žlicom.
Naime, rezultati istraživanja su pokazali da mozak donosi zaključke o hrani i prije nego što stigne u usta, a doživljaj hrane je zapravo višeosjetilno iskustvo koje sadrži izgled, osjećaj hrane u ustima, aromu i okus.
Stoga, svaki obrok treba shvatiti kao događanje na koje utječe puno faktora, tako da osim pravilne pripreme hrane moramo posvetiti dužnu pažnju serviranju.
Novi komentar