« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana
EHHH...

Pretjerivanje u zdravim namirnicama vodi u - pretilost

Postoji česta zabluda da nešto što je zdravo možemo jesti u ogromnim količinama, ali to nije točno za sve namirnice

Lako je pretjerati...
Lako je pretjerati... (Arhiva)
Više o

pretilost

,

zdrava hrana

Zdrava hrana je odlična stvar, pogotovo ako je stvarno koristite svakodnevno, kuhate i pazite što jedete - to je pravi način da živite dugo i zdravo. No, oni koji imaju problema s kilogramima obično žele riješiti taj problem što prije, pa se nerijetko nađu i pogreške....

Naime, kad želite izgubiti kilograme najvažnije je naći što funkcionira za vas i vaše tijelo. Postoje mnoge dobre navike koje pomažu pri mršavljenju, ali među njima ima i onih koje mogu naškoditi ako pretjerate s njima.

Jednu takvu istaknula je nutricionistica Amy Goodson, a radi se o pretjerivanju sa zdravim namirnicama.

>> "Zdrava hrana" koju treba izbjegavati >>

"Postoji česta zabluda da nešto što je zdravo možemo jesti u ogromnim količinama, ali to nije točno za sve namirnice", kaže Goodson.

Iako neke namirnice mogu sadržavati malo šećera i masti, svejedno možete pretjerati s njima i unijeti više kalorija nego što je planirano ako pretjerate s njima.

"Povrće je uvijek super i rekla bih da povrća možete jesti koliko god jer ćete se prije zasititi nego što ćete povrćem unijeti previše kalorija. Ipak, zdrave masti, cjelovite žitarice i ostale zdrave kalorične namirnice mogu dovesti do debljanja i prevelikog unosa kalorija", kaže Goodson.

>> Zdrava hrana koja deblja >>

Dodaje i kako su orašasti plodovi, njihovi maslaci, avokado i mješavina orašastih plodova super dodatak balansiranoj prehrani, ali da je lako pretjerati s njima.

Uz to, kaže, granola, suho voće ili energetske pločice također mogu biti dobre za nas, ali riskirano unos prevelikog broja kalorija i dodanog šećera.

>> Zdrava hrana s kojom ne smijemo pretjerivati >>

Naravno, ovo ne znači da sve to trebate izbaciti iz prehrane, samo da trebate pripaziti na veličinu porcija

06.10.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    06.10.2021. 19:45
    voce je najbolje
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh