« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
PLANK

Kako će vam plank izravnati trbuh?

Da biste postigli najbolje rezultate, idealno bi bilo napraviti tri planka od kojih će svaki trajati do jedne minute

Da, nije baš lako... ;)
Da, nije baš lako... ;) (Arhiva)
Više o

ravan trbuh

,

plank

Vježbanje je nekima muka, drugima veselje... no, kako god bilo, kad je na redu plank, svima malo zastane u grlu - jer nije baš jednostavan.

No dobro, možda ste svladali plank. Ali, kao i svemu, postoji kvaka. Dok je svima jasno koliko je snage potrebno za izvesti plank, malo je manje poznato koliko bi se dugo trebali zadržati u tom položaju. Srećom, stručnjaci su sada razjasnili i to.

Da biste postigli najbolje rezultate, idealno bi bilo napraviti tri planka od kojih će svaki trajati do jedne minute, kaže osobni trener Doug Sklar.

Ipak, imajte na umu da ne želite riskirati ozljede dok držite plank. Zdravlje je ipak važnije od tankog struka.

>> Plank - početak svakog ozbiljnog treninga >>

"Kao i kod svake druge vježbe, pravilno izvođenje smanjuje rizik od ozljede. Ako dopustite da vam kukovi padnu riskirate pretjerano napretanje kralježnice, a to može dovesti do bolova u leđima", objašnjava Sklar.

Kako pravilno izvesti plank?

Kako ćete pravilno izvesti plank objasnio je Albert Matheny, savjetnik za prehranu.

Postavite se u položaj za sklek. Podlakticama se oslonite na podlogu, tako da vam laktovu budu točno ispod ramena. Nožne prste držite u položaju u kakvom su kod izvođenja skleka. Koljena moraju biti potpuno ispružena. Stopala razmaknite u širini kukova.

>> Plank - jedna minuta za cijelo tijelo >>

Ako vam je teško ostati u ovom položaju, počnite s kratkim zadržavanjem, od pet do deset sekundi. Vrijeme ćete produžavati kako postajete snažniji. Nemojte se brinuti ako vam ne ide dugo zadržavanje, i kratak plank je solidna tjelovježbya.

Ako vam je pak obični plank postao prelagan, dodajte mu neke nove elemente. Matheny preporučuje da pokušate potapšati svoje rame drugom rukom ili pomicati koljeno prema ramenu, kao da se penjete.

>> Yoga poza tjedna: nagnuta daska >>

Zapamtite da je važno da se za vježbanje pripremite,

06.10.2021. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh