« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
NAJAVE

Premijera predstave "Sreća" u Teatru &TD

Premijera predstave Sreća autorice i redateljice Jelene Hadži-Manev održat će se 13. veljače u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20:00. Ulaz isključivo na pozivnicu

Više o

Teatar &TD

,

predstava Sreća

Predstava je nastala u sklopu projekta Razvojni &TD koji teži ka okupljanju mladih umjetnika ili umjetničkih grupacija koje imaju izraženi afinitet prema istraživačkom i eksperimentalnom radu unutar polja kazališnih praksi.

Četiri osobe s potpuno različitim životnim i kazališnim iskustvima pozvane su raditi predstavu na temu sreće. Danijel, Josipa, Selma i Tin okupili su se u veljači 2020. godine kako bi podijelili svoja viđenja ove nimalo jednostavne teme.

Putem su ih dočekale veće i manje nevolje - pandemija, karantena, potresi, a na kraju i odlazak redateljice. Prepušteni izboru da predstavu do kraja realiziraju sami, zaključili su da bi ih usrećilo da ostanu na okupu i podijele ono što su u procesu saznali o sebi i jedni o drugima: da usamljenost nije trajna, da rakija pomaže, da je kazalište ponekad jako čudno, da gotovo ništa nije nepromjenjivo, da svatko može plesati.

U toj igri, nastaloj najprije kao vođeni autorski projekt redateljice i glumaca, neki dijelovi predstave prepušteni su slučaju i mijenjaju se iz izvedbe u izvedbu. Tako su i njihovi doprinosi na temu sreće svaki put ovisni o ishodu igre, kao što je i samo kazalište uvijek ovisno o ishodu glumačke igre.

režija: Jelena Hadži-Manev

dramaturška podrška: Nina Gojić

scena i kostimi: Ana Paulić

glazba: Toni Starešinić

asistent za glazbu: Željka Veverec

oblikovatelj svjetla: Miljenko Bengez

fotograf: Igor Obrol

vizualni identitet: Damjan Uzelac

glumci/suautori:

Selma Mehić

Josipa Oršolić

Danijel Radečić

Tin Rožman

produkcija: Kazališna družina Tragači i Teatar &TD

09.02.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh