« Kazalište
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
PREDSTAVE

Premijera predstave Krleža, stani u red!

Nakon nastupa u New Yorku, Brazilu, Moskvi, Petrogradu i Kazahstanu, autorica Vesna Mačković donosi nešto novo, drugačije i intrigantno u Zagreb

Predstava koju ne smijete propustiti
Predstava koju ne smijete propustiti (Arhiva)
Više o

Vili Matula

,

predstava

,

Vesna Mačković

,

Krleža stani u red

'Krleža, stani u red!' multimedijalna suvremeno-kazališna predstava tematizira nevidljivost umjetnika danas.

Autorica Vesna Mačković koristeći glasove izvođača i iPad looper s efektima uživo proizvodi eksperiment glasa, zvuka i teksta na temu nevidljvosti umjetnika, nečujnosti ili krivo-čujnosti. Izvođači koriste tekst koji im je autorica nametnula, ali ga i izvrću i premeću po svojoj želji.

Autorica usprkos i unatoč toj neposlušnosti izvođača njihove glasove manipulira i efektira uživo, te ti zvukovi, ta stvarnost, idu prema publici - svijetu ipak u njenoj režiji i montaži. Ni sami izvođači nisu sigurni u što će se pretvoriti ono što proizvedu kad otvore usta i puste glas. A gdje je u svemu tome umjetnik?

Pozvan je, došao je na vrijeme, ali nitko ga ne primjećuje. Krleža, stani u red! Zakuska je servirana. Pripremili smo i zabavno-glazbeni program. A možda popričamo i o tvojoj novoj knjizi. Dođi, Krleža! Požuri! Požuri, Krležaaaaa!

Ovaj scenski rad nastao je iz istoimene radio-drame premijerno izvedene u emisiji "Ars acustica" Hrvatskog radija u listopadu 2017. godine.

Premijera: 5. travnja 2018, 20 h
Repriza: 6. travnja 2018, 20 h
Pogon jedinstvo, Zagreb

Izvode: Tonka Kovačić, Vesna Mačković​, Vilim Matula​, Ida Fučić, Roko Nakić, Vilim Ostović

27.03.2018. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh