« Kazalište
objavljeno prije 8 mjeseci i 8 dana
PREDSTAVE

Predstava "Zašto šutiš?" redateljice Lee Anastazije Fleger, posljednja ovogodišnja premijera u Teatru &TD

Ono što je skriveno u neizgovorenom postaje važnije, i u ovom slučaju kazališno bitnije od riječi koje se izgovore

Zašto šutiš?
Zašto šutiš? (Denis Komljenović)
Više o

Teatar &TD

,

Zašto šutiš

,

predstave

Premijera predstave Zašto šutiš?  Lee Anastazije Fleger, mlade, ali već afirmirane hrvatske redateljice, održat će se u srijedu, 19. prosinca u Teatru &TD- dvorana SEK. Ulaz isključivo s pozivnicom.

Reprizne izvedbe na rasporedu su 20. i 21. prosinca.

Autorski tim predstave uz redateljicu čine glumci Katarina Strahinić i Robert Španić.

Zašto šutiš? dominantno je neverbalna (ali izrazito dramska) predstava u kojoj gledamo ključne momente u životu jednog potpuno običnog para. U ovome slučaju žene i muškarca.

Scene koje gledamo su ključni trenutci iz njihova života. One nisu sjećanja na svađe, prepirke, vjenčanja, zabave, proslave, rođendane ili obljetnice. Ne prikazuju se velike, atraktivne scene. U fokusu su momenti koji dolaze nakon njih. Ne gledamo genezu, niti uzroke partikularne situacije. Gledamo posljedice konflikata, ono što se događa kada vrhunac momenta više ne postoji i kada se treba nositi i suočiti s posljedicama određene situacije. Tada i ondje nastupaju dramatične tišine.

Komunikacija je glavna tema predstave. Svaki par na svijetu ima autentičan, specifičan način međusobne povezanosti i komunikacije. Ona je vrlo često potpuno strana, nepoznata drugim ljudima. Ona je razumljiva samo onima koji su je uspostavili. Neka rečenica, čak neka riječ, može biti velika priča za sebe koja se dogodila u pretpovijesti komada.

Bavimo se specifičnim tipom komunikacije, koji najčešće izbjegava razgovor o esenciji problema. Ono što je skriveno u neizgovorenom postaje važnije, i u ovom slučaju kazališno bitnije od riječi koje se izgovore. Od izgovorenog teksta mnogo su bitnije okolnosti situacija (i predsituacija), te odnosa (i predodnosa) lica na sceni, naglasila je redateljica.

Autorski tim: Lea Anastazija Fleger, Katarina Strahinić, Robert Španić

Režija: Lea Anastazija Fleger

Igraju: Katarina Strahinić i Robert Španić

Scena i kostimi: Ana Sarić

Glazba: Milorad Stranić


13.12.2018. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh