« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
MORUZGVA

Predstava "Heidi" premijerno 26. veljače u CZK Trešnjevka

Poruke djela nastalog u vrijeme francusko-pruskog rata u 19. stoljeću, aktualne su i danas, kaže redatelj Ivan Leo Lemo

(Wikipedia)
Više o

predstava Heidi

,

Ivan Leo Lemo

,

kazalište Moruzgva

,

Ecija Ojdanić

Predstava "Heidi", nastala prema djelu Johanne Spyri, omiljenom među svim naraštajima čitatelja već skoro 150 godina, premijerno će biti izvedena 26. veljače u Centru za kulturu Trešnjevka, u produkciji zagrebačkog kazališta "Moruzgva".

Redatelj, dramaturg i scenograf predstave Ivan Leo Lemo istaknuo je na konferenciji za novinare da priča o Heidi, djevojčici koja vrlinama nadilazi sve nedaće promiče vrijednosti prijateljstva, ljubavi prema obitelji i prema prirodi.

Po njegovim riječima, poruke djela, nastalog za izbjeglice i ranjenike u vrijeme francusko-pruskog rata u 19. stoljeću, aktualne su i danas, kada mnoga djeca odrastaju pod materijalističkim principima, u otuđenosti od prirode i od ljudi.

Ecija Ojdanić, ravnateljica "Moruzgve", najavila je da će u suradnji sa švicarskim Veleposlanstvom u Hrvatskoj predstava igrati za djecu kojoj kazalište nije lako dostupno, među ostalim, za dom u Nazorovoj i bolnicu na Goljaku, te u Sisku, Kostajnici, Drnišu, Kninu, Gospiću, Vinkovcima i Vukovaru. Nakladnik "Školska knjiga" predstavu će darovati učenicima osnovnih škola diljem Hrvatske, dodala je.

Heidi će glumiti Nataša Janjić (u alternaciji s Amandom Prenkaj), a u predstavi glume još Iva Mihalić (u alternaciji sa Zrinkom Kušević), Davor Borčić i Goran Bogdan.

Kostimograf predstave je Patricio Aguero, autor glazbe i grafičkog oblikovanja Willem Miličević, a oblikovatelji svjetla su Aleksandar Mondecar i Darko Crnčević.

Predstava je namijenjena djeci od 5 do 13 godina i već je imala nekoliko izvedbi u Centru za kulturu Trešnjevka. (hina/metro-portal)

22.02.2010. 16:49:37
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    JELENA HORVAT
    23.03.2010. 07:23
    Ja imam 12 godina i išla sam gledat Heidi. Baš je super. Ja i moji roditelji preporučujemo da pogledate... Puno smijeha, pjesama, odlična gluma vas čeka.. Požurite...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh