« Kazalište
objavljeno prije 14 godina
PREDSTAVA

Predstava Ekstravagancija/La extravagancia u Teatru &TD

Predstavu argentinske redateljice Renate Carole Gatice možete pogledati 23. i 24. lipnja u 20 sati

EKSTRAVAGANCIJA
EKSTRAVAGANCIJA (Teatar &TD)
Više o

Renata Carola Gatica

,

Teatar &TD

,

osuda zločina

La extravagancia je dramski tekst jednog od najznačajnijih argentinskih kazališnih umjetnika mlađe generacije, Rafeala Spregelburda. Rođen 1970. u Buenos Airesu, Spregelburd je kazališnu karijeru započeo kao glumac, da bi se u međuvremenu posvetio dramskom pisanju i režiji. Gostovao je kao predavač na nekoliko južnoameričkih sveučilišta, sudjelovao na festivalima i radionicama, te je nagrađivan brojnim nagradama.

Monodrama La extravagancia / Ekstravagancija dio je heptalogije posvećene listi Sedam smrtnih grijeha, te istoimenoj slici jednog od najznačajnijih srednjevjekovnih slikara Hyeronimusa Boscha. Svrha je Spregelburdove heptalogije rekonstrukcija suvremenog moralnog poretka.

Tri blizanke, nespretne sestre, razdvojene su pri rođenju. Jedna od njih je posvojena, „lažna". Majka je oduvijek odbijala reći koja. O ocu bolje da se i ne govori. Majka umire od nasljedne bolesti koja bi se mogla prenijeti na prave kćeri. Došao je trenutak istine. Paranoja taksonomije; u svemu drugome vidjeti odraz sebe.

La extravagancia / Ekstravagancija je monodrama u kojoj mlada zagrebačka glumica, Zrinka Kušević, glumi sva tri lika,a ujedno je i multimedijsko iskustvo u kojemu su audio i video aktivni sudionici same izivedbe.

Predstava kombinira glumce uživo i video materijal koji služi kako bi se proširili kutovi oko presudnog događaja u predstavi.

Predstava se izvodi na hrvatskom i španjolskom jeziku.

22.06.2010. 16:17:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh