« Kazalište
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
PREMIJERA

Predstava "A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?" u ZKM-u 15. siječnja

Predstava A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? propituje suvremenu komodifikaciju društvenog bunta kojeg je iznjedrio glazbeni album "Paket aranžman" i jugoslavenski novi val iz 80-ih godina prošloga stoljeća

A gdje je revolucija, stoko?
A gdje je revolucija, stoko? (Montažstroj)

Umjetnički kolektiv Montažstroj već četvrt stoljeća upire prstom u goruće probleme naše zajedničke svakodnevnice. Obilježavanje 25. godišnjice ustrajnog djelovanja Montažstroj zaključuje premijernim izvedbama predstave A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?

Predstava A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? propituje suvremenu komodifikaciju društvenog bunta kojeg je iznjedrio glazbeni album "Paket aranžman" i jugoslavenski novi val iz 80-ih godina prošloga stoljeća. To je predstava o montiranoj video snimci predstave MČŽPC (akronim) - zabranjene zbog kršenja autorskih prava. Na digitalnim ostacima zabranjene predstave Montažstroj ogoljuje uvjerenje da pop glazba doprinosi društvenim promjenama.

Predstava A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? nastala je u napetosti i neskladu između konteksta osakaćenog cenzurom i autocenzure koja je postala kontekst. A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? je predstava o pravnim posljedicama stava da glazbu možemo međusobno dijeliti a da pritom ništa ne izgubimo. Ona govori o taštini, licemjerju i nedosljednosti u društvu u kojem je osnovna vrijednost novac.

Praizvedbom ove predstave na ovogodišnjem festivalu BITEF, Montažstroj je postao prva hrvatska skupina koja je dobila čast otvaranja ovog kultnog festivala. Predstava koja će prvi puta biti izvedena u Zagrebu, dobitnik je Specijalne nagrade festivalskog žirija Bitefa i ispraćena je ovacijama publike.

Svečana premijera predstave A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? održat će se 15. siječnja a reprize slijede 16. i 17. siječnja 2015. godine s početkom u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih. Ulaznice za reprizne izvedbe mogu se kupiti na blagajni ZKM-a po cijeni od 60 kuna za jednu, odnosno 50 kuna po ulaznici za kupnju dvije ili više. Poseban popust osiguran je za umirovljenike, nezaposlene, studente i učenike za koje je prigodna cijena ulaznice 30 kuna.

07.01.2015. 11:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh