« Život
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
DOBRE STVARI

Prednosti ulaska u srednje godine

Da ne duljimo - pamćenje vam postaje bolje, seks također, a i otporniji ste na viruse ... Uživajte!

Uživajte u srednjim godinama
Uživajte u srednjim godinama (Arhiva)
Više o

seks

,

pamćenje

,

srednje godine

,

godine

,

otpornost

Ulazak u srednje godine zna biti prilično stresan, sijede vlasi u kosi svakog jutra nas podsjećaju na protok vremena, a briga oko svega toga vrlo često zaokupi našu pažnju toliko da ni ne primjetimo sjajne stvari koje se usput događaju.

Recimo, promjena hormonalne ravnoteže ulaskom u četrdesete ustvari ojačava seksualnu želju i poboljšava mogućnosti postizanja orgazma. Kako žene tada dokazano konačno stupaju u pravi kontakt sa svojim tijelom, seks postaje sve bolji. Istraživanje je pokazalo da 70 posto žena u četrdesetima i pedesetima doživljava redovite orgazme, za razliko od 64 posto onih u tridesetima i 61 posto u dvadesetima.

Sigurnost u svoje životne izbore u tim godinama znatno smanjuje stres, i sve je manje situacija koje nas mogu izbaciti iz ravnoteže. Već ste dovoljno iskusni da vas gotovo ništa ne može iznenaditi i posao postaje puno ugodniji nego prije.

Kako tijekom godina u tijelu skladištimo sve više antitijela, a ulaskom u srednje godine još uvijek smo dovoljno snažni, najednom više nema gripe i ostalih dosada koje su nas prije mučile i možemo uživati u životu. 

Nova su istraživanja pokazala da mentalne sposobnosti jačaju u srednjem dobu, a kako smo primorani učiti cijeli život, počinjemo koristiti obje strane mozga i za rješavanje rutinskih zadataka, pa ih sređujemo puno brže i bez problema. Pokazalo se da žene između četrdesetih i šezdesetih godina imaju najbolje rezultate na testovima kognitivnih sposobnosti.

Sad kad ste sve ovo pročitali, ako ste u srednjim godinama, vrijeme je da se uvalite i uživate u životu.

24.04.2013. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh