« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
CIGAR ETIQUETTE

Pravila ponašanja uživatelja cigara

Govorimo o onim pravim manirama "starog svijeta"; vremena kada su gospoda otvarala vrata damama, i kad su se skidali šeširi ulaskom u neku prostoriju

Cigare se uživaju po pravilima
Cigare se uživaju po pravilima (Gentleman.hr)
Više o

pravila

,

cigare

,

uživanje cigara

,

Gentleman.hr

Danas na internetu, ali i okolici u kojoj živimo nailazimo na svakojaka luda, nekima neprihvatljiva, a ponekad i divlja ponašanja te norme društva, no još uvijek postoji jedno mjesto gdje se prioritet stavlja na dobre manire i etiquette - a to je salon uživatelja cigara.

Zino Davidoff je zaslužan za manire koje danas znamo kao "cigar etiquette". Čak je napisao i knjigu o tome. Zino je naime onaj istinski, pravi gospodin i to od samog izgleda, načina odijevanja pa sve do načina na koji uživa cigare.

Govorimo o onim pravim manirama "starog svijeta"; vremena kada su gospoda otvarala vrata damama, i kad su se skidali šeširi ulaskom u neku prostoriju.

Iako su i neki od tih običaja preživjeli te se primjenjuju, danas u društvu jednostavno prolazi sve, a ulazak u neki salon uživatelja cigara biti će kao ulazak u neki bizaran svijet.

Ne mislim pritom da salon uživatelja cigara okuplja samo neku umišljenu, nedodirljivu gospodu koja gleda na svijet s visoka; već sasvim nešto suprotno.

Sukladno tome postoje i određena pravila ponašanja kako postati bolji uživatelj cigara. Prema današnjim normama i navika, neka su pravila gospodina Davidoffa previše "viktorijanska", primjerice, cigaru bi trebalo držati između kažiprsta i palca, a ne između kažiprsta i srednjeg prsta. Zino naime smatra da su te bivše metode više elegantne od današnjih.

Cijeli članak pročitajte na portalu Gentleman.hr

12.04.2015. 12:08:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh