« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
MA DA?

Pravila o zdravlju koja smijemo kršiti

Neka pravila zdravog života uvriježila su se kao nepobitno istinita, no ipak se mogu kršiti bez posljedica, tvrdi dr. Raj

Noćni obroci ne moraju vas udebljati
Noćni obroci ne moraju vas udebljati (Arhiva)
Više o

tjelovježba

,

zdrav život

,

manjak sna

,

kasni obroci

Pravila postoje da bi se kršila, tvrdi dr. Raj navodeći kako smo previše ozbiljno shvatili neke postulate zdravog života i dajući konkretne primjere pravila koja smijemo prekršiti bez posljedica.

Tako, primjerice, ne spori da je potreban zdrav san u trajanju od sedam do osam sati dnevno, no ako vam se zalomi manje jednom tjedno, ne brinite, možete ga nadoknaditi.

>> Savršen recept za dug i zdrav život >>

Večernji obroci debljaju, to će vam reći svaki nutricionist, no zapravo debljanje ovisi o količini kalorija koje ste unijeli tijekom dana, a doba dana nema veze s tim. Kasni obroci debljaju iz jednog jedinog razloga - tada najčešće jedemo nezdravu hranu.

>> Dnevne navike za zdrav život >>

Umjereno vježbanje pet puta tjedno čuva zdravlje srca, no kako često nemamo toliko vremena, dovoljno je par minuta intenzivnog vježbanja svakog dana. Sprint u mjestu, sklekovi i trbušnjaci i slične intenzivne vježbe korisne su kao i pola sata trčanja, dokazali su stručnjaci.

>> Zdrav život vas dokazano pomlađuje >>

Jaja vam neće poremetiti razine lošeg kolesterola, osim ako ih ne jedete cijeli paket svaki dan, a korisna su zbog velike količine vitamina i proteina, a čitanje u mraku na tabletu ne kvari oči.

28.08.2014. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh