« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
AUDICIJA

Poziv na audiciju za predstavu "Screenagers vol. 2."

Poziv na audiciju za predstavu Screenagers vol.2. Barbare Matijević i Giuseppe Chicoa!

Screenagers vol. 2
Screenagers vol. 2 (Arhiva)

Plesni i kazališni umjetnici Barbara Matijević i Giuseppe Chico traže izvođača/izvođačicu (glumca/icu ili plesača/icu, rođ. nakon 1990.) za predstavu za mlade i odrasle Screenagers vol.2.

Radi se o solu koji tematizira internetsku kulturu kombinirajući elemente koncerta, stand-up komedije i fizičkog kazališta. Nužan preduvjet je pjevačko i glazbeno iskustvo, tjelesna spretnost i tečno govorenje engleskog jezika. Probe će se održavati u Zagrebu tijekom veljače, ožujka i travnja, dok je premijera predviđena u svibnju 2022. 

Osoba (M/Ž) treba boraviti u Zagrebu, biti prilagodljiva fleksibilnom rasporedu proba, te slobodna za turneju na engleskom jeziku tijekom rujna, studenog i prosinca 2022.

Poželjno je iskustvo proaktivne participacije u nekom od segmenata digitalne / internetske kulture (elektronska glazba, video-igre, DIY zajednice, blogiranje, vlogiranje, forumi, fan fiction, itd.).

Molimo poslati biografiju, motivacijsko pismo i video linkove dosadašnjeg rada na omnibus.audicija@gmail.com. Prijave primamo najkasnije do 09.01.2022. u ponoć. Izabrani kandidati bit će pozvani na audiciju u siječnju 2022.

Barbara Matijević & Giuseppe Chico skupa djeluju već više od deset godina, a u središtu njihovog rada je odnos između čovjeka, potrošačke tehnologije i medija. Njihove predstave, na razmeđi kazališta, suvremenog plesa i vizualne umjetnosti, predstavljene su na kazališnim, plesnim, filmskim i radijskim festivalima u 35 zemalja Europe, Azije i Latinske Amerike.

Više o autorima i njihovom radu možete saznati na https://www.premierstratageme.net/en/.

Predstava nastaje u koprodukciji Umjetničke organizacije Omnibus (HR) i Premier Stratagème (FR) te u partnerstvu s udrugom Ganz nova kultura promjene (HR) i Centrom KNAP - Kazalištem KNAP. Također, predstava je podržana kroz pilot program kulturne mobilnosti i - Portunus Houses kojeg, u ime Europske komisije, provodi konzorcij organizacija koje su i same bile pioniri europskih programa kulturne mobilnosti. Koordiniran od strane European Cultural Foundation (Amsterdam), konzorcij i-Portunus Houses uključuje MitOst (Berlin) kao glavnog nositelja mobilnosti i Zakladu Kultura nova (Zagreb) kao voditelja evaluacije i analize.

07.12.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh