« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
KRATKO TRAJE ...

Ponedjeljkom najviše brinemo za svoje zdravlje

Vjerojatno je svatko barem jednog ponedjeljka u životu donio odluku o prestanku pušenja, novoj dijeti ili početku vježbanja

Ponedjeljkom se brinemo za zdravlje, no već u utorak ...
Ponedjeljkom se brinemo za zdravlje, no već u utorak ... (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

zdravlje

,

vježbanje

,

ponedjeljak

,

briga o zdravlju

Ponedjeljak doživljavamo kao novi početak, nakon vikenda koji je sve manje vrijeme za odmor, a sve više vrijeme za nadoknađivanje propuštenog tijekom radnog tjedna. Upravo zato ne čude rezultati istraživanja koji su pokazali da je ponedjeljak dan kad najviše brinemo za svoje zdravlje. 

Ako je riječ o mlađim ljudima, najčešći je razlog buran vikend nakon kojeg se donose odluke o manje hrane, manje alkohola i cigareta i slično, stariji malo detaljnije zagledaju svoj trbuh i odlučuju se za dijetu ili vježbanje, a gotovo svi se odlučuju za zdraviju prehranu.

Razne se bolesti i simptomi, logično, najviše pretražuju na Googlu ponedjeljkom - čak 160 milijuna ljudi obraća se najpoznatijem svjetskom sveznalici, jak je i utorak, no nakon toga sve polako pada u zaborav.

No, odluke koje se donose ponedjeljkom obično izdrže do polovice utorka, u najboljem slučaju do srijede ujutro, a nakon toga ide sve po starom.

Jeste li vi danas donijeli neku odluku o svom zdravlju?

05.05.2014. 14:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh