« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SOLIDARNI STRAH

Policija pojačala sigurnost u američkim metroima

Zajedno s našim partnerima u G8 raspravit ćemo kako ojačati međunarodnu suradnju u borbi protiv terorizma, poručila je Hillary Clinton

(Getty Images)
Više o

SAD

,

sigurnost

,

podzemna željeznica

,

Moskva teroristički napad

Sjedinjene Države u ponedjeljak su najoštrije osudile terorističke napade u podzemnoj željeznici u Moskvi i izrazile solidarnost s narodom Rusije, a policija je pojačala sigurnost u metroima New Yorka, Washingtona, Los Angelesa i drugih gradova, te u nacionalnoj željezničkoj mreži Amtrak.

Američki predsjednik Barack Obama osudio je dva samoubilačka napada čečenskih "Crnih udovica" u moskovskom metrou, u kojim je najmanje 38 osoba ubijeno a više desetina je ranjeno, kao "besramna djela" te izrazio najdublju sućut.

"Američki narod stoji ujedinjen s ljudima Rusije u protivljenju nasilnom ekstremizmu i gnusnim terorističkim napadima koji pokazuju takvu nebrigu za ljudski život", istakao je Obama u priopćenju Bijele kuće.

Državna tajnica Hillary Clinton je najavila da će osobno izraziti sućut ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu na ministarskom sastanku skupine G-8 u ponedjeljak u Ottawi, u Kanadi.

"Ovaj okrutni napad na nevine civile još je jedan podsjetnik da je terorizam prijetnja miroljubivim ljudima svugdje u svijetu i da mu se mora suprotaviti s nepokolebljivom odlučnošću", kazala je.

"Zajedno s našim partnerima u G8, mi ćemo raspravljati o tome kako ojačati međunarodnu koordinaciju i suradnju u borbi protiv terorizma", dodala je Clinton u priopćenju State Departmenta.

Zamjenik načelnika Policijske uprave New Yorka (NYPD) Paul Browne je izjavio da je policija pojačala sigurnost u gradskom sustavu podzemne željeznice. U Washingtonu je tvrtka Metro, operator gradskog javnog prijevoza, objavila da je pojačala mjere sigurnosti nakon napada u Moskvi. Slične su mjere uvedene u Los Angelesu i drugim većim gradovima, te u nacionalnoj željezničkoj mreži Amtrak. (hina/metro-portal)

29.03.2010. 21:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh