« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BILO JE PRETJERIVANJA

Stručnjaci u travnju ocjenjuju reakciju WHO-a na gripu H1N1

Brojni liječnici, ali i neki članovi Vijeća Europe osudili su WHO za pretjerivanje u proglašavanju pandemije zbog pritiska farmaceutskih kompanija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

WHO

,

pandemija

,

Keiji Fukuda

,

gripa H1N1

Odbor stručnjaka za procjenu kako Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i njezini članovi reagiraju na pandemiju gripe H1N1, što neki kritiziraju, treba se okupiti u travnju u Ženevi, objavio je WHO u ponedjeljak.

"Prvi sastanak će se održati od 12. do 14. travnja", rekao je specijalni savjetnik WHO za pandemijske gripe Keiji Fukuda novinarima u Ženevi.

Odbor od 29 stručnjaka koje je WHO odabrao među onima koje je predložilo 193 zemalja članica, odrediti će teme u sklopu "produbljene i proširene" procjene, precizirao je Fukuda.

Odgovor WHO-a i njezinih 193 članica, na gripu H1N1 koja je proglašena pandemijom u lipnju 2009. i od koje je umrlo 16.931 osoba što je potvrđeno testovima u godinu dana, "pokazao je da imamo još puno posla za odraditi", priznao je Fukuda.

Procjena će se odnositi na razinu priprema i odgovor na pandemijsku gripu.

Neki članovi Vijeća Europe optužuju WHO da je pretjerao u prikazivanju pandemije pod pritiskom farmaceutskih kompanija, što ugrožava vjerodostojnost WHO-a. (hina/metro-portal)

29.03.2010. 20:13:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh