« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PODGORICA

Crnogorski parlament 13. travnja odlučuje o povjerenju vladi

Stranke Pokret za promjene, Socijalistička narodna partija i Nova srpska demokracija smatraju da vlada Mile Đukanovića više ne uživa povjerenje građana

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Crna Gora

,

Milo Đukanović

,

povjerenje vladi

Crnogorski parlament razmatrat će 13. travnja inicijativu oporbenih stranaka za glasovanjem o nepovjerenju vladi premijera Mila Đukanovića, odlučeno je u ponedjeljak na kolegiju predsjednika parlamenta.

Pokret za promjene (PzP), uz podršku Socijalističke narodne partije (SNP) i Nove srpske demokracije (NOVA), podnio je parlamentu prijedlog za glasovanje o nepovjerenju vladi Mila Đukanovića, uz ocjenu da "izvršna vlast više ne uživa povjerenje građana".

Istodobno, SNP je zatražio od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da na dnevni red naredne sjednici stavi interpelaciju o radu vladu zbog lokalne samouprave.

Kao razloga za ostavku vlade Mila Đukanovića, PzP navodi loše stanje sigurnosti u državi i neučinkovitost državnih ustanova u borbi protiv organiziranog kriminala.

Đukanovićeva Demokratska partija socijalista poručila da će prijedlog Pokreta za promjene (PzP) za glasovanje o nepovjerenju vladi biti prilika da vladajuća koalicija pokaže svoju superiornost u odnosu na "političku jalovost" oporbe.

Politički direktor DPS-a Predrag Sekulić rekao je da, što se tiče njegove stranke, te inicijative dolaze u pravo vrijeme jer se uskoro očekuju lokalni izbori. (hina/metro-portal)

29.03.2010. 21:40:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh