« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
VITKA LINIJA

Pogledajte tajice za mršavljenje za kojima su poludjeli Japanci

Iako mnoge stvari koje dolaze iz Zemlje izlazećeg sunca treba uzimati s dozom rezerve, Japanci tvrde da se ove tajice prodaju toliko brzo da ih uopće ne stignu dovoljno proizvesti

Fotografija vijesti
Više o

dijeta

,

debljina

,

vježbanje

,

lagano mršavljenje

,

mršavost

Nema nikakve sumnje, Japan je već desetljećima jedno od najrazvijenijih društava na planetu. Ipak, čak i nacija tradicionalno dobrih prehrambenih navika u zadnjih je 15 godina poprilično „popustila" kada je održavanje linije u pitanju, što mogu zahvaliti snažnom kulturološkom utjecaju Amerike, ali i ostatka zapadnog svijeta.

Kako bi se uspješno borila protiv ove epidemija, japanska je vlada donijela mnoge radikalne odluke, među kojima je svakako najkontroverznija bila ona o maksimalnoj širini struka za zaposlenike u javnim službama.

Ipak, vječno poduzetni japanski duh ne predaje se bez borbe, a kao jedan od rezultata dugog promišljanja nastale su i ove revolucionarne tajice, nazvane MXP Calorie Shaper Pants, za kojima je poludjela cijela nacija, ako je vjerovati Telegraphu.

U čemu je fora i što to razlikuje ove hlače za mršavljenje od drugih sličnih, uglavnom neuspješnih pokušaja?

Ove su tajice poprskane smolom, koja ih čini poprilično krutima, što znači da osoba koja ih nosi mora trošiti više energije u obavljanju svakodnevnih zadataka. Prema tvrdnji proizvođača, na ovaj se način izgubi i do 210 dodatnih kalorija tjedno.

Možda ne zvuči puno, ali imajte na umu da vas hodanje u njima gotovo ništa „ne košta", budući da zadovoljni kupci tvrde kako ih uopće ne primjećuju, jednom kad se naviknu na njih, a pritom gube i do 12.000 kalorija godišnje.

S druge strane, Japanci su jedna od najmršavijih nacija na svijetu, gdje je svega 5% stanovništa pretilo, naspram 45% u SAD-u, stoga je dobra šansa da vjerojatno znaju što rade. Hoće li ovaj zanimljivi komad donjeg rublja postati hit i u ostalim dijelovima svijeta, ostaje za vidjeti.

16.09.2011. 21:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh