« Kazalište
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Pogledajte predstavu 'Strah u ulici lipa'

U kazalištu 'Žar ptica' izvode predstavu prema istoimenom dječjem romanu.

Scena iz predstave 'Princeza Pif'
Scena iz predstave 'Princeza Pif' (Marin Tironi, CROPIX)
Više o

Oliver Frljić

,

'Strah u ulici lipa'

,

kazalište Žar ptica

,

Milivoj Matošec

,

predstava za djecu

Praizvedba popularnog romana Milivoja Matošeca "Strah u Ulici lipa", koji govori o potrebi za ljubavlju i prijateljstvom, održat će se 25. rujna u zagrebačkom Gradskom kazalištu "Žar ptica".

Prvo scensko uprizorenje jednog od najčitanijih romana dječje literature dramaturški je obradio i režirao Oliver Frljić.

Predstava je namijenjena djeci od osam do 14 godina.

Bezbrižan dan u Ulici lipa prekida dolazak dječaka koji se predstavlja kao Mungos Nevada, a umjesto igre i radosti, među djecu te ulice uvlači se strah i nepovjerenje. Dječak Šapica, najnježniji među društvom, prvi postaje žrtva Mungosova ucjenjivanja, ali mu se na neobičan način prvi i suprotstavi.

U predstavi glume Damir Poljičak, Franjo Džimi Jurčec, Tomislav Krstanović, Csilla Barath Bastaić, Sven Jakir, Nikša Marinović i Mitja Smiljanić.

U vrijeme kada nasilje među školskom populacijom sve više raste ta predstava pokušava ukazati koliko je važno ne miriti se s takvim stanjem, te kako čak i pojedinačna pobuna može puno toga promijeniti, stoji u obavijesti kazališta. (metro-portal/hina)

23.09.2008. 10:23:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh