« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
LIBIJA

Pobunjenici tvrde kako ne pregovaraju s Gadafijem

Pobunjenici su opovrgnuli informacije da su u bilo kakvim pregovorima s Gadafijevom vladom, a isto je potvrdio i glasnogovornik Libijske vlade

Fotografija vijesti
Više o

Libija

,

Moamer Gadafi

Vođa libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) rekao je danas kako oni nisu u pregovorima s vladom Moamera Gadafija, prenosi Hina.

"NTC želi priopćiti kako nema nikakvih pregovora - izravnih ni neizravnih - s Gadafijevim režimom ni s posebnim izaslanikom UN-a", rekao je Džalil.

Na novinarsko pitanje o informacijama o tajnim pregovorima navodno održanim tijekom vikenda na tuniskom otoku Džerbi, Mustafa Abdel Džalil je odgovorio da u NTC-u nemaju nikakvih saznanja o tomu te da ne podupiru takve pregovore. "Bilo kakve političke konzultacijje ili kontakti trebaju se realizirati preko našeg vijeća", kazao je Džalil.

I glasnogovornik Gadafijeve vlade opovrgnuo je informaciju o pregovorima s pobunjeničkim vodstvom.

Posebni izaslanik UN-a koji pokušava pronaći način za okončanje sukoba u Libiji, Abdel Elah al-Katib u ponedjeljak se trebao sastati s visokim tuniskim predstavnicima, a glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Tunisa u nedjelju je izjavio kako će se "sigurno.... sastati s libijskom stranom".

Katib se dosad već nekoliko puta trebao sastati s predstavnicima pobunjenika i Gadafijevim predstavnicima.

16.08.2011. 21:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh