« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
MODERNIZACIJA

Rusi javnosti predstavili svoj novi lovac pete generacije

Svaka letjelica stoji oko 100 milijuna dolara, a ovim zrakoplovom, jedinim tipom lovca pete generacije koji proizvodi Rusija, opremat će se rusko zrakoplovstvo od 2016

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

borbeni zrakoplov

,

Suhoj

,

Suhoj T-50

Na otvaranju međunarodnog aeronautičkog sajma u Moskvi ruska je vojska danas javnosti predstavila svoj najnoviji lovac pete generacije, Suhoj T-50, kojega su ruski inženjeri proizveli u suradnji s indijskim stručnjacima, prenosi Hina.

"Zrakoplov T-50 je nova baza za proizvodnju zrakoplova nove generacije ne samo za rusko, nego i za indijsko ratno zrakoplovstvo", rekao je predsjednik ruske korporacije za proizvodnju aviotehnike (OAK) Mihail Pogosjan, u prigodi otvorenja sajma.

"Suradnja s Indijom na ovom projektu omogućuje Rusiji da proizvodi lovce pete generacije i za inozemno tržište", dodao je, prenosi agencija Ria Novosti.

T-50, u središtu programa modernizacije ruske vojske koja tehnološki zaostaje za Zapadom, mogao bi zadovoljiti potrebe tržišta za 1.000 zrakoplova, od čega više od polovice za izvoz, rekao je Pogosjan.

Ovaj, za radare nevidljivi zrakoplov jednosjed, koji je prvi probni let imao 29. siječnja 2010. u Komsomolsku na Amuru, na ruskom Dalekom istoku, javnost će prvi put moći vidjeti na sajmu MAKS-u koji se do nedjelje održava u četvrti Žukovski, u predgrađu Moskve.

"Javnost će ga moći vidjeti samo na nebu. Iz sigurnosnih razloga neće biti izložen na tlu", rekao je nedavno za Ria Novosti čelnik sajma.

Ovim zrakoplovom, jedinim tipom lovca pete generacije koji proizvodi Rusija, opremat će se rusko zrakoplovstvo od 2016.

Svaka letjelica stoji oko 100 milijuna dolara, po procjenama stručnjaka koje prenosi tisak.

16.08.2011. 15:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh