« Život
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
MALO JE POTREBNO

Pobijedite pospanost tijekom radnog vremena

Bez obzira koliko malo se naspavali, svejedno ćete morati idući dan na posao te odraditi zadatke uspješno

Fotografija vijesti
Više o

posao

,

pospanost

,

mamurluk

,

nedostatak sna

A što vam više sna fali, to je teže normalno funkcionirati tijekom dana. Nedostatak sna utječe na radnu učinkovitost, a indirektni troškovi nesanice, uključujući gubitak produktivnosti procjenjuju se na skoro 28 milijardi dolara godišnje u SAD-u. U svakom slučaju, problem ćete morati rješiti, što se može dogoditi brzo ili nikada. Isprobajte ove savjete dok ste budni, prije nego što neispavanost nadoknadite snom.

Pijte puno vode - ne samo da će voda odagnati žeđ, već će vas držati aktivnima, barem tako što ćete morati svako toliko do wc-a.

Potražite sunce - ukoliko neredovito spavate, direktno izlaganje suncu ujutro može pomoći pokretanju vašeg unutarnjeg sata. Sunce vam također može dati stimulaciju kada osjećate pospanost tijekom dana. Belgijska studija otkrila je da sunce utječe na dijelove mozga koji su povezani s regulacijom pažnje, budnosti i emocija tijekom dana.

Pokrenite se - umjesto lifta na poslu koristite stepenice. Sok kupite u kantini koja se nalazi u prizemlju zgrade, umjesto iz automata na vašem katu. Čak i ukoliko nemate poseban razlog, prošećite po firmi kada osjećate da vas pospanost i mamurluk obuzimaju. Pokreti stimuliraju mozak da ostane budan.

Dogovorite fleksibilan raspored - u studiji koju je 2007. provelo Sveučilište Wake Forest, istraživači su otkrili da su zaposlenici, s fleksibilnim rasporedom koji im je dopuštao osobne i obiteljske obaveze, bili odmorniji i produktivniji.

13.04.2011. 15:05:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dora
    14.04.2011. 01:46
    protiv dosadnog posla ne pomaže ni najbolji savjet
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh