« Kazalište
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci

Plesni korak uz fijukanje vjetra

Izraelska skupina najavila Tjedan suvremenog plesa u Zagrebu

Fotografija vijesti
Više o

Shaker

,

Inbal Pinto

,

Inbal Pinto Dance Company

,

ZKM

Dramatična hladnoća dominirala je atmosferom predstave ‘Shaker’ izraelske skupine Inbal Pinto Dance Company, koju se moglo pogledati u zagrebačkom ZKM-u 28. i 29. travnja.

Skupina Inbal Pinto već je postala standardni gost Tjedna suvremenog plesa, a prošlosezonskom predstavom ‘Shaker’, uz fijukanje vjetra i prštanje umjetnog snijega, najavila je tjedan koji će, prema svemu sudeći te  kako smo već i navikli, biti izrazito ‘cool’. U programu 25. Tjedna suvremenog plesa koji će se u Zagrebu i Rijeci održati od 26. svibnja do 3. lipnja našlo se 13 suvremenih plesnih naslova.

Prema preporuci voditeljice odnosa s javnošću Nore Krstulović, glavna atrakcija festivala bit će gostovanje predstave ‘Entity’ u produkciji britanske Random Dance Company i koreografiji Waynea McGregora.

Glavna atrakcija festivala bit će Wayne McGregor, kućni koreograf britanskog Royal Balleta. McGregor je prvi suvremeni plesni umjetnik ikada imenovan na to mjesto, a u Zagrebu gostuje s najnovijom predstavom ‘Entity’.  

Riječ je o predstavi koja je praizvedena u Londonu 10. travnja ove godine, a čiji autor predstavlja najznačajnije ime današnje plesne scene, kućni koreograf britanskog Royal Balleta i prvi ikad na to mjesto imenovani suvremeni plesni umjetnik. Wayne je ujedno i voditelj istraživačkog tima na Odsjeku za ekperimentalnu psihologiju na Cambridgeu, a zagrebačkoj publici već je poznat s Tjedna, na kojem je gostovao u počecima svoje plesne karijere.

Ulaznice za 25. Tjedan suvremenog plesa u prodaji će biti od 15. svibnja, a sve informacije su na stranicama danceweekfestival.com

Piše: Piše: Jasminka Šikić
02.05.2008. 03:09:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh